ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістку Олесю Біду номінували на шведську премію для захисників прав людини

29.09.2022, 17:50
Фото - Facebook-сторінка Олесі Біди
Фото - Facebook-сторінка Олесі Біди

Журналістку hromadske Олесю Біду номінували на шведську премію для захисників прав людини – Per Anger Prize.

Про це вона повідомила у Facebook.

«Ваша робота e боротьбі за світ, де всі люди будуть вільними та рівними, високо цінується.

Премія Пера Ангера — це міжнародна нагорода, заснована в 2004 році урядом Швеції для сприяння ініціативам на підтримку прав людини та демократії. Організацією займається The Living History Forum.

Премія названа на честь Пера Ангера, який, будучи секретарем шведської дипломатичної місії в Будапешті, сприяв порятунку євреїв від переслідувань і смерті під час Другої світової війни в окупованій нацистами Угорщині", - зазначається у повідомленні організаторів про номінацію.

Фото - Facebook-сторінка Олесі Біди
Як повідомляв ІМІ, 28 вересня стало відомо, що журналістка hromadske Олеся Біда та співробітниця видання "Страна.ua", яке у санкційному списку РНБО, Анастасія Товт потрапили до шортлисту Премії для молодих журналістів від Thomson Foundation. Щорічна премія відзначає роботи журналістів із країн, що мають рівень ВВП на душу населення менш ніж 20 тисяч доларів.

У редакції hromadske повідомили, що після того, як дізналась про те, що в списку номінантів на премію для молодих журналістів від Thomson Foundation також опинилась співробітниця видання «Страна.ua» Анастасія Товт, звернулись до організаторів щодо виключення Товт зі списку номінантів, в іншому разі hromadske відмовляється від подальшої участі в конкурсі.

29 вересня медіаорганізація Thomson Foundation повідомила, що знімає кандидатуру співробітниці "Страна.ua" Анастасії Товт із Премії для молодих журналістів після того, як дізналася, що видання заборонене в Україні та звинувачується в поширенні російської дезінформації.
Liked the article?
Help us be even more cool!