ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістки 5 каналу знялися оголені "на підтримку армії". ГО та колеги засудили

07.12.2022, 14:02

У День Збройних сил України 5 канал випустив календар з фотографіями оголених журналісток. Канал називає це акцією на підтримку армії.

"Гарячий аукціон для Дня ЗСУ: журналістки 5 каналу знялися для благодійного календаря "без цензури", – йдеться в повідомленні на сайті телеканалу.

"Саме таким чином наша військова операторка, яка весь час їздить на фронт, стала музою для пікантного календаря 5 каналу. Зізнається: це був її підступний план, бо ж хлопці на передовій таке люблять", – розповідають авторки ідеї.

Після цього представниці і представники громадських, жіночих, правозахисних і медійних організацій заявили про неприпустимість поширення календарів із оголеними журналістками. 

"Ми, представниці і представники громадських, жіночих, правозахисних і медійних організацій, категорично засуджуємо такий спосіб збору грошей на потреби армії і вважаємо цю акцію сповненою дискримінаційних і сексистських наративів.

Це нівелює роботу, яку роблять медіа і громадянське суспільство для того, аби жінок в Україні, в тому числі військовослужбовиць, не сприймали як сексуальний об’єкт. Жінки-військові самі часто стикаються із сексизмом і сексуальним насильством і вимушені боротися з цими явищами.

Ми вважаємо, що збирати гроші на потреби захисників України потрібно в спосіб, який не передбачає просування дискримінаційних і сексистських наративів щодо жінок.

Ми проти публічної об’єктивізації жінок.

Закликаємо "5 канал" відмовитися від цієї акції й не поширювати цей календар.

Просимо Урядову уповноважену з питань гендерної політики, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини і Комісію з журналістської етики дати оцінку законності й етичності дій 5 каналу", – йдеться в заяві.

Liked the article?
Help us be even more cool!