ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка Громадського зазнає погроз та цькування після репортажу про "закриті" бари

25.03.2021, 16:45
Фото – скріншот з відео Громадського
Фото – скріншот з відео Громадського

Журналістка Громадського Аліна Шеремета зазнає погроз та цькування в соцмережах через її репортаж про роботу закладів Києва під час карантину, запровадженого з 20 березня.

Про це вона повідомила ІМІ.

Йдеться про репортаж “РЕЙД київськими закладами під час локдауну”, який був опублікований на ютуб-каналі Громадського 23 березня.

За словами Аліни, після виходу репортажу їй почали писати на фейсбук і в особисті повідомлення, і в коментарях.

“Уже 23 та 24 березня найбільше почали писати вже і в особисті, і в коментарях, і скидати між своїми пабліками з написами “Срочно найдите мне ее!”. Пишуть і на моєму профілі. Але багато хто робив репости посту однієї дівчини, який сформульований так, що таких, як я, мало били в школі, треба нагадати ще. І під постом цієї дівчини майже 200 коментарів, і всі такого змісту, що я жахлива, як я посміла до цього братися, як я могла це зробити. Мене тегали, тому я бачила, що пишуть”, – розповіла журналістка.

Також вона розповіла, що 25 березня її репортаж запостили в одному телеграм-каналі з написом “Знайдіть мені її”.

Журналістка побоюється за своє життя. 

“Я вам скажу, що я ось вийшла в магазин і вперше, а хейту я зазнаю завжди, мені страшно за своє життя та здоров'я. Тому що ті люди обговорили повністю все моє особисте життя, як я проводжу вільний час. Усі бармени, вся тусівка... Я боюсь іти в центр, іти на Поділ. Я вмію розрізняти ступінь злості, яку на мене спрямовують. І в цьому випадку я розумію, що все може не обмежитися сотнями коментарів та обговореннями мого життя”, – зазначила Аліна Шеремета.

Також вона повідомила, що подаватиме позов до поліції: “Ми позиваємося проти конкретних людей за вчинення кримінального правопорушення – погроза або погроза журналістові”.

Скріншоти надані Аліною Шереметою

Liked the article?
Help us be even more cool!