ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти Крим.Реалії створили мапу з 223 військовими об’єктами РФ у Криму

10.05.2023, 11:39
Фото – скриншот із сайту мапи
Фото – скриншот із сайту мапи

Журналісти Крим.Реалії опублікували інтерактивну мапу з 223 чинними, тимчасовими та законсервованими військовими об'єктами Російської Федерації в тимчасово окупованому Криму. Про це повідомляється на сайті медіа.

Мапу складено з актуальних супутникових знімків Planet Labs за 2023 рік. Усі ці військові об'єкти зібрані в 10 категоріях із вказуванням геолокації. 

На мапі журналісти вказали військові полігони та навчальні центри, бази палива, склади боєприпасів, місця розташування РЛС та ППО, місця розташування штабів та військових частин різних родів військ, аеродроми та бази Чорноморського флоту Росії, підприємства військово-промислового комплексу.

Мапу опубліковано російською та українською мовами на сайтах Радіо Свобода та Крим.Реалії.

Як розповів автор мапи, журналіст Крим.Реалії Ігор Токар, її створили, зокрема, для того, щоб попередити кримчан про небезпеку.

"Нам важливо поінформувати нашу аудиторію про рівень мілітаризації Кримського півострова. Ми хочемо попередити кримчан про небезпеку, пов'язану з цими місцями. Адже безліч людей живе в безпосередній близькості від військових об'єктів РФ. А враховуючи широкомасштабні військові дії, які веде Росія проти України, ці місця несуть особливу небезпеку для оточуючих", – розповів Токар.

Раніше представник ГУР МОУ Андрій Юсов закликав кримчан "найближчим часом не перебувати поряд із військовими об'єктами та об'єктами, що забезпечують армію агресора".

Починаючи із серпня 2022 року в Криму та Севастополі майже щодня чути звуки вибухів. Російська влада пояснює це стріляниною по "українських безпілотниках" і "роботою ППО". Сергій Аксьонов називав безпілотники "основною загрозою" для Криму. У жовтні 2022 року на Кримському (Керченському) мосту стався вибух. На півострові діє підвищений ("жовтий") рівень терористичної небезпеки. Аеропорт Сімферополя закрито.

Кримський півострів Росія мілітаризувала після окупації та незаконної анексії у 2014 році. Україна заявляє, що поверне всі свої окуповані території, включно з окупованим Кримом.

Liked the article?
Help us be even more cool!