ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти мають акредитуватися для роботи на території Чернігівщині – ОДА

05.04.2022, 13:00

Представникам ЗМІ для роботи на території Чернігівської області необхідно мати прескарту Збройних сил України та акредитуватися на території області в ОК “Північ” за відповідною формою

Про це повідомила пресслужба Чернігівської обласної державної адміністрації.

В адміністрації також нагадали журналістам, що протягом усього часу перебування необхідно носити знаки розпізнавання представників ЗМІ (транспортних засобів ЗМІ) на видному місці (за винятком ситуації, коли зазначене може призвести до виникнення загрози життю та здоров’ю представників ЗМІ).

Для отримання електронної прескарти ЗСУ журналістам потрібно заповнити анкету за формою та надіслати вказаний в анкеті перелік документів. Після верифікації всіх даних медіапрацівникам буде надано електронну версію прескарти для надання на вимогу військових та правоохоронних органів.

В ОДА додали, що вимоги щодо обов'язкової акредитації ЗМІ, погодження маршруту перебування, інформування про мету редакційного завдання тощо передбачено наказом Головнокомандувача Збройних сил України №73 від 03.03.2022.

У разі порушення умов журналістської діяльності розголошення конфіденційної інформації чи передання карти іншим особам журналістів може бути позбавлено акредитації без права її відновлення.

Liked the article?
Help us be even more cool!