ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Знімальна група 5 каналу потрапила під обстріл на Донеччині

28.09.2022, 13:19

27 вересня під час роботи в Бахмуті Донецької області знімальна група 5 каналу потрапила під обстріл.

Про це редакторка та журналістка каналу Ольга Каліновська повідомила на Facebook-сторінці.

У коментарі представниці ІМІ вона розповіла, що близько 13.00 вони приїхали до Бахмута. Спочатку працювали на околицях, де розбитий міст.

"Там ми знімали людей, які його переходили, записували їхні історії. Довкола постійно "прилітало", але "прилітало" по околицях. Потім ми біля цього мосту знімали людей, які набирали воду. Прильоти ставали ближче", – розповіла журналістка.

За її словами, згодом знімальна група переїхала до центру міста, спілкувалася там з людьми. У цей час обстріли ставали ближчими до центру.

"Ми ж можемо розрізнити звук, наскільки він гучний. Дідусь, із яким ми спілкувалися, зібрався та поїхав, а ми ще трішки попрацювали й почали рухатися центральною дорогою в бік Костянтинівки. Це біля міськради. І, коли ми майже виїхали на площу біля міськради, спершу почули свист, побачили перший приліт. Він був неподалік нас. Перший приліт оператор не встиг відзняти – почав знімати дим. І тут ми чуємо другий страшний свист. Другий снаряд впав ближче до нас", – пояснила Ольга Каліновська.

Після цього росіяни стали хаотично обстрілювати центр Бахмута.

"Люди тікали, а ми фіксували як усі розбігаються. Всі тікали по під'їздах, ми хотіли сховатися між будинків, а потім зрозуміли, що це погана ідея, бо між будинками не чутно, де прилітає. На дорозі ми хоча б бачимо. Тому ми вирішили виїжджати. І, поки ми виїжджали, свистіло і бомбило саме центр", – розповіла журналістка.

Вона наголосила: обстріл був цілеспрямований і масований.

"Як нам пояснили військові, росіяни беруть "квадрат" і "розбирають". Тобто щодо прицільності є питання: який сенс гатити по дорозі – вони просто закидають снарядами. І їм байдуже: військові там чи цивільні", – додала Ольга Каліновська.

Як повідомляв ІМІ, журналістка ТСН Вікторія Стрельцова потрапила 12 вересня під російський обстріл під час прямого ввімкнення з Харкова.

На початку травня знімальна група ТСН (Олександр Загородний, Іван Головач, Віталій Овсянніков) телеканалу "1+1" під час знімання сюжету потрапила під російський обстріл касетними бомбами в місті Мар’їнка на Донеччині.

Наприкінці травня знімальна група ТСН потрапила під російський ракетний обстріл біля Бахмута Донецької області. Це сталося під час прямого ввімкнення в ефір журналіста Олександра Загороднього та оператора Івана Головача.

Liked the article?
Help us be even more cool!