ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

1+1 media заявила про інтернет-атаки з ознаками замовності проти ведучої Наталії Мосейчук

Наталя Мосейчук. Фото – пресслужба 1+1 media

Медіагрупа 1+1 media заявила про систематичні інтернет-кампанії проти ведучої телеканалу 1+1 і YouTube-проєктів Наталії Мосейчук.

Про це йдеться в заяві медіагрупи, оприлюдненій 7 травня на її сайті.

Зокрема, впродовж двох останніх місяців спостерігається підвищена активність ботоферм у соцмережах ведучої, які поширюють ідентичні наративи. Найбільше таких коментарів зосереджено на платформі ТіkТоk.

Медіагрупа зазначає, що переважна більшість атак, які мають ознаки замовності, стосуються теми мобілізації. Остання атака стосувалась ефіру проєкту “Тема з Мосейчук”, що відбувся 2 травня. В анонімних телеграм-каналах і онлайн-медіа слова Наталії подали вирваними з контексту у формі погроз військовозобов’язаним чоловікам та адвокатам, чого не було, зазначає 1+1 media.

Йдеться про висловлювання, з яким наприкінці ефіру звернулася Мосейчук: “Я хочу звернутися до всіх псевдоадвокатів, які вважають себе такими і особливо після цього ефіру будуть активно вистрибувати з трусів у ТіkТоk і розповідатимуть купу лайна на кожного з нас. Я хочу сказати, що недовго пісенька гратиме, тому що Служба безпеки України постукає у двері кожному. І “букетно-шоколадний” період закінчується в Україні. […] Краще не говоріть дурню і те, що шкодить державі. Щодо чоловіків я думаю, що більшість пройде ТЦК та ВЛК, іншого виходу немає. Ситуація на фронті не така, щоб жарти шуткувати”.

Наталя Мосейчук наголосила, що адресатами її звернення були люди, які “позиціонують себе “адвокатами” та намагаються всіляко дискредитувати процес мобілізації в країні, військово-політичне керівництво та українську державу в цілому через свої соціальні мережі”. 

“Щодо декого з цих людей, зокрема Остапа Стахіва, про якого я двічі згадувала впродовж ефіру, тривають кримінальні провадження за підозрою в спробі повалення конституційного ладу. Стахів, до слова, активно їздить селами “визволяти людей з полону ТЦК”. У 2022 році він заявляв, що “ТЦК викрадають та катують людей”.

Подачу “обрізаного” фрагменту цього ефіру в такій формі і таким текстовим супроводом вважаю вириванням моїх слів з контексту. Публікування коментарів з невідомого джерела та непідтвердженими акаунтами – маніпуляцією суспільної думки про мене. Тому закликаю медіа бути свідомими, а громадськість – не піддаватися маніпуляціям, мета яких – розхитування суспільства”, – зазначила Наталія Мосейчук. 

Медіагрупа вважає таке подання інформації маніпулятивним і таким, що може бути вигідним Росії, щоб розхитати українське суспільство зсередини та відвернути увагу від головного.

“Тому закликаємо журналістську спільноту уважно вивчати ситуацію, перш ніж висвітлювати ті чи інші події, які можуть стосуватися Наталії Мосейчук чи будь-якої іншої публічної людини, а також звертатися за офіційними коментарями”, – йдеться в заяві.

Як повідомляв ІМІ, 8 квітня 2024 року група 1+1 media заявила, що кремлівські ботоферми поширюють у соцмережах фейкове відео під брендингом телеканалу “1+1 Україна” про “запуск” спецпроєкту “Сполучені штати зради”.

Liked the article?
Help us be even more cool!