ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

1+1 оскаржуватиме в суді дії СБУ під час обшуку – адвокат

06.02.2020, 16:00
Фото – network
Фото – network

Представники 1+1 оскаржуватимуть у суді дії Служби безпеки України під час обшуку телеканалу, а також ухвалу суду, у якій були визначені повноваження СБУ. Про це заявив адвокат каналу під час засідання Комітету Верховної Ради з питань свободи слова 6 лютого, повідомляє УНН.

"Є офіційна позиція телеканалу з цієї ситуації, ми вважаємо, що це викликано тим, що телеканал, зокрема цей проєкт, займається викривальною діяльністю, яка є актуальною... Були порушення процесуального законодавства, ми будемо використовувати цю дію в рамках судового спору, в рамках оскарження певних дій представників органів влади", – сказав адвокат.

За його словами, були незаконно вилучені дві комп’ютерні системи з інформацією, адже Кримінально-процесуальний кодекс України встановлює обов’язок копіювати таку інформацію, а не вилучати.

"Вони (СБУ. – Ред.) посилаються на ухвалу суду. Проте, якщо ми подивимося на ухвалу суду, по-перше, ми вважаємо, що це рішення є немотивованим і будемо від себе оскаржувати ці дії, оскаржувати ці рішення в рамках КПК", – зазначив адвокат.

За його словами, ухвала суду надавала можливість СБУ вилучати будь-які носії інформації.

"В обшуку брали участь особи, які є оперативними співробітниками, згідно з КПК вони не мали права проводити цей обшук. В ухвалі суду не зазначено про особу, яка брала участь в обшуку, зокрема складала сам протокол", – додав адвокат.

Як повідомляв ІМІ, 5 лютого співробітники СБУ провели обшук в офісі проєкту "Секретні матеріали" за адресою Куренівська, 18, у Києві.

Також 5 лютого правоохоронці провели обшуки у квартирах журналістів програми "Секретні матеріали" телеканалу "1+1". 

Група "1+1 медіа" повідомила, що СБУ проводить обшук у приміщенні редакції програми "Гроші", та заявила, що це "є повним порушенням журналістської недоторканності та тиском на незалежні ЗМІ".

5 лютого Голова СБУ Іван Баканов повідомив, що обшуки в одному з приміщень телеканалу "1+1" пов’язані з розслідуванням справи щодо незаконного прослуховування Прем'єр-міністра України Олексія Гончарука. Він додав, що про жоден тиск на журналістів телеканалу "1+1" або утиски свободи слова в Україні в цій ситуації йдеться.

6 лютого група "1+1 медіа" звернулася до керівництва країни та правоохоронних органів з проханням звернути увагу "на надзвичайні й безпрецедентні дії" Служби безпеки України під час досудового розслідування.

Liked the article?
Help us be even more cool!