ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Блогеру Подоляці повідомили про підозру в держзраді за коригування обстрілу Миколаєва

Служба безпеки України повідомила про підозру в державній зраді проросійському блогеру Юрію Подоляці, який з 2014 року живе в Росії. Він коригував російські ракетні удари по Миколаєву на початку повномасштабного вторгнення РФ.

Про це СБУ повідомила у своєму телеграм-каналі. 

За даними слідства, через телеграм-канал Подоляка отримував розвіддані для обстрілу міста від свого інформатора – ексочільника Миколаївської окружної прокуратури, який уже відбуває довічне ув’язнення за держзраду. Отриману інформацію Подоляка пересилав своїм “кураторам” з російських спецслужб. 

СБУ зазначає, що найбільше окупантів цікавили локації Сил оборони та наслідки ворожих “прильотів” на території міста. Також, зазначає спецслужба, засуджений за держзраду прокурор передавав через Подоляку дані про російських військовополонених та інформацію про добові паролі на українських блокпостах.

СБУ додатково повідомила блогеру про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Раніше йому повідомили йому про підозру за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України. Оскільки фігурант переховується від правосуддя на території РФ, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Як повідомляв ІМІ, 7 вересня 2022 року Сумська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно проросійського блогера Юрія Подоляки, який виправдовує збройну російську агресію. Він народився і жив у Сумах, однак із 2014 року виїхав до РФ та поширює в соцмережах російську пропаганду.

19 травня 2022 року правоохоронці повідомили йому про підозру в поширенні інформації, яка містить виправдовування збройної агресії російської федерації проти України (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Liked the article?
Help us be even more cool!