ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Бойовики засудили Асєєва до 15 років в'язниці

22.10.2019, 12:58
Фото – фейсбук Єгора Фірсова
Фото – фейсбук Єгора Фірсова

Проросійські бойовики з угрупування “ДНР” засудили до 15 років ув’язнення українського журналіста Станіслава Асєєва. Про це на сторінці у фейсбуці повідомив ексдепутат парламенту Егор Фірсов, передає Zmina

Журналіста “засудили” за кількома статтями, пов’язаними з організацією екстремістської організації, шпигунством, підбурюванням до шпигунства​, публічними закликами до ведення екстремістської діяльності та дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності. У вироку, за словами Фірсова, також ішлося про те, що Асєєв “готував матеріали, які негативно висвітлювали діяльність органів влади ДНР”.

У своєму дописі екснардеп висловив сподівання, що переведення журналіста до колонії після вироку трохи покращить умови його тримання. 

“Загалом факт засудження був очікуваний. Це зазвичай є умовою обміну. Сподіваємося, що переведення в колонію поліпшить місце утримання Стаса. Тому, як би дивно це не звучало, вирок – це не поганий сигнал”, – написав він.

Як повідомляв ІМІ, зв’язок із донецьким блогером і автором проєкту Радіо Свобода “Радіо Донбас.Реалії” Станіславом Асєєвим, відомим під псевдонімом Станіслав Васін, зник 2 червня 2017 року. Представники угруповання “ДНР” підтвердили утримання в заручниках Асєєва, звинувативши в шпигунстві на користь України.

Станіслав Асєєв працював журналістом в окупованому Донецьку і писав репортажі про життя на непідконтрольній території.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!