ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Буковинські медійники отримали відзнаки до Дня військового журналіста

18.02.2022, 15:39
Фото – chytomo.com
Фото – chytomo.com

З нагоди Дня військового журналіста, який відзначається 16 лютого, буковинським кореспондентам, що працюють на передовій, вручили нагороди від обласної влади. 

Про це повідомила пресслужба Чернівецької обласної державної адміністрації.

Почесну відзнаку “На славу Буковини” отримали старший лейтенант Тетяна Попович – начальниця пресслужби Чернівецького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки й підполковник служби цивільного захисту Сергій Бабчук – начальник сектору зв’язків із засобами масової інформації та роботи з громадськістю Головного управління ДСНС України в Чернівецькій області.

У коментарі представниці ІМІ Тетяна Попович розповіла, що до будь-якої нагороди від влади завжди ставиться як до такої, що не стосується лише її особистих заслуг. “Бачу в цьому вияв шани та підтримки загалом з боку громади, суспільства до військовослужбовців. У випадку отриманої відзнаки “На славу Буковини”, приуроченої до Дня військового журналіста, – сприймаю як знак поваги до мого фаху, до всіх журналістів, які ризикують життям, висвітлюючи події війни. Зокрема – як шану до пам’яті кореспондента капітана 3-го рангу ВМС Дмитра Лабуткіна, який загинув на фронті 16 лютого 2015 року”, – зазначила вона.

Тетяна Попович в АТО / ООС була майже півтора року (кілька відряджень). Спочатку як офіцер-психолог гаубичного артилерійського дивізіону артилерійської бригади. “В останнє відрядження на чотири місяці поїхала як офіцер пресслужби операції Об’єднаних сил. Основне моє завдання полягало в підготовці й оприлюдненні інформації про ситуацію на фронті – про кількість порушень, види озброєнь, які застосовував ворог, втрати. Крім цього, під час виїздів на передові позиції спілкувалася з військовослужбовцями, писала про них, а також про події, що відбувалися в зоні ООС”, – розповіла Тетяна Попович.  

За її словами, найважчим для неї було отримувати й розміщувати інформацію про втрати наших воїнів. 

“А найприємнішим – усвідомлення того, наскільки багато серед захисників гарних, сильних, сміливих людей. Вони професіонали, мають потужну мотивацію та волю до перемоги. Інколи дійсно не потрібно слів: варто тільки глянути їм в очі й бути спокійним – маємо надійний захист”, – сказала Тетяна Попович. 

Також військовослужбовиця додала, що саме цими днями закінчується її контракт і вона підписує другий – ще на п'ять років.

Liked the article?
Help us be even more cool!