ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Була просто підписана на журналіста Асєєва": експолонена про "причини" ув'язнення цивільної заручниці Ольги Мелещенко

30.06.2023, 17:15
Фото – Pixabay
Фото – Pixabay

Цивільну заручницю російських окупантів Ольгу Мелещенко утримують, зокрема, нібито тому, що вона була підписана на журналіста та письменника Станіслава Асєєва, якого бойовики "ДНР" 28 місяців утримували в "Ізоляції".

Про це в ефірі програми "Звільніть наших рідних" на Громадському радіо розповіла колишня полонена Людмила Гусейнова.

"У неї була особиста історія. Вона була просто підписана на Асєєва (Станіслава Асєєва. – Ред.). Людина підписалася, щоб просто читати, що він пише. Але в так званій "ДНР" це "злочинець" великий, і всі, хто про нього навіть згадував, а тим паче був підписаний, підпадав під цей "злочин", і саме це стало приводом для того, щоб зробити її справу таємною.

Усе, що вони визнали таким таємним, вони зібрали в окремий том, і вона його не читала, вони їй не дозволяли навіть про це дізнатися – в чому саме її звинувачують. Їй не дозволявся адвокат. Їй призначили якогось адвоката, який сказав: "Ну все, немає в тебе подальшого життя", – розповіла вона.

Ольга Мелещенко – цивільна заручниця росіян, жителька Донецька. Ольгу росіяни ув’язнили у 2020 році за лайки дописів у твіттері. Окупанти звинуватили її в шпигунстві. Жінку утримують у Донецькому СІЗО. Вдома на неї чекають неповнолітні діти. Зокрема, меншому сину, коли маму ув’язнили, було всього чотири роки.

Liked the article?
Help us be even more cool!