ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Четверо поплічників Медведчука, які готували державний переворот в Україні, засуджені до ув'язнення - СБУ

Офіс генерального прокурора повідомив, що ще один з-поміж чотирьох громадсько-політичних діячів, які в координації з представниками РФ та окремими членами ГО "Український вибір" готували повалення конституційного ладу та захоплення державної влади в Україні, засуджений до семи років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Раніше суд виніс вироки трьом його спільникам. Двоє громадян України вже відбувають реальні покарання, а громадянину РФ суд виніс вирок заочно - 10 років ув’язнення.

Під час обшуків в змовників вилучили кошториси, списки учасників майбутніх незаконних владних та силових структур, маніфести до громадськості і силовиків, переліки необхідної зброї, майна та техніки.

Серед засуджених – громадянин РФ, військовий розвідник за фахом, який був на зв’язку з представниками адміністрації президента Росії та спецслужб країни-агресора, повідомила пресслужба СБУ.

"Зловмисники планували "синхронізувати" державний переворот з початком повномасштабного вторгнення РФ. Тим самим сподівались допомогти агресору у якнайшвидшій окупації України. За даними слідства, вони хотіли захопити владу через підконтрольні громадські організації у Києві та інших регіонах нашої держави. Саме ці прокремлівські осередки мали ініціювати проведення в столиці України так званих "національних зборів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає спецслужба, на цьому заході його організатори планували затвердити так звану резолюцію щодо "відсторонення від влади" вищого військово-політичного керівництва України. У разі відмови – чоловіки планували усунути законну владу силоміць.

"Для цього вони формували власне "бойове крило", до якого намагались залучити пів тисячі озброєних осіб. Для пошуку "кандидатів" використовували власні зв’язки серед прихильників рашизму", - додали в СБУ.

Втім, під час багатоетапної спецоперації співробітники СБУ своєчасно викрили організаторів і затримали на початку повномасштабного вторгнення РФ.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисників винними у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади і призначив росіянину – 10 років, організатору злочину – 7 років, а двом його спільникам – по 5 років ув’язнення. 

За даними Офісу Генерального прокуроруа, двоє громадян України вже відбувають реальні покарання, а громадянину РФ суд виніс вирок заочно - 10 років ув’язнення.

Під час обшуків в змовників вилучили кошториси, списки учасників майбутніх незаконних владних та силових структур, маніфести до громадськості і силовиків, переліки необхідної зброї, майна та техніки.

Фото - СБУ

Як повідомляв ІМІ, Україна повернула 21 вересня 2022 року з російського полону 215 українських захисників та захисниць. 108 з них – це бійці полку "Азов". Їх обміняли на Віктора Медведчука. Після обміну Медведчук опинився в Москві.

Йому раніше повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 1 ст. 258-3 (сприяння терористичній організації) та ч. 1 ст. 438 (розграбування національних цінностей) Кримінального кодексу України.

У липні 2023 року стало відомо, що у Росії офіційно зареєстрували як громадську організацію політичний проєкт “Другая Украина” обвинуваченого в держзраді Віктора Медведчука. Головою виконкому став колишній український журналіст Денис Жарких, Медведчук – головою ради. Організація вже проводить антиукраїнські заходи.

Liked the article?
Help us be even more cool!