ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ДБР за рік нікому не оголосило підозри в справі про напад на Кутєпова

07.05.2021, 13:20
Фото – скриншот з відео Сергія Грішина
Фото – скриншот з відео Сергія Грішина

Державне бюро розслідувань за рік не оголосило підозри в провадженні про напад у Києві на журналіста hromadske Богдана Кутєпова з боку поліцейських. 

Про це йдеться у відповіді ДБР на запит “Детектора медіа”.

“Повідомлення особі  особам про підозру не здійснювалося, досудове розслідування здійснюється в межах строків, передбачених КПК України. На даний час у кримінальному провадженні проводяться слідчі та процесуальні дії, направлені на встановлення всіх обставин кримінального правопорушення”, – розповіли в ДБР.

Цю справу розслідують із 29 квітня 2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) ККУ. Кваліфікацію злочину не змінювали, попри те що Кутєпов пропонував перекваліфіковувати провадження за статтею про завдання матеріальної шкоди під час виконання службових обов’язків. 

На думку журналіста, розслідування можуть затягувати, бо поліцейський не зможе працювати в правоохоронних органах, якщо його засудять за перевищення влади.

Як повідомляв ІМІ, 29 квітня 2020 року поліцейські напали на журналіста Громадського Богдана Кутєпова, який вів прямий ефір під Кабінетом Міністрів у Києві, та зламали його техніку.

Патрульна поліція розпочала службове розслідування стосовно поліцейського, який напав на журналіста.

29 квітня Слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань розпочали досудове розслідування за фактом нападу на журналіста Громадського Богдана Кутєпова. Досудове розслідування розпочато за фактом перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Liked the article?
Help us be even more cool!