ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Депутат Херсонської обласної ради подав до суду на два херсонських онлайн-видання

Депутат Херсонської обласної ради від політичної партії "Блок Володимира Сальдо" Сергій Сорокунський подав до Херсонського міського суду позови про захист честі та гідності проти двох місцевих інтернет-видань – МОСТ і "Гривна".

Повістки про виклик на засідання суд уже скерував на електронні адреси онлайн-видань. Але позову ані суд, ані захисник депутата до редакцій не надіслали. 

Позовну заяву Сорокунського Херсонський міський суд узяв до розгляду 4 грудня. 

З ухвал судів стає зрозуміло, що ще 20 жовтня 2023 року позивач звернувся до Малиновського суду міста Одеси з позовом до онлайн-медіа "МОСТ", приватного підприємства "Редакція газети "Гривна", третя особа Фермерське господарство "Сапфір Агро", про захист честі, гідності та ділової репутації, але цю справу не розглянули, а передали за підсудністю до Херсонського міського суду Херсонської області.

Водночас із ухвал не зрозуміло, які саме твердження вказаних медіа депутат облради визначив такими, що паплюжать його честь і гідність, але пошук у Єдиному реєстрі судових рішень показав, що Малиновський район міста Одеси ще влітку розглядав схожий позов проти вказаних медіа, однак суд відмовив позивачу, бо той позивався до неналежних відповідачів. 

Адвокат депутата Сергія Сорокунського просив суд встановити юридичний факт, що інформація, яка розміщена на анонімному Telegram-каналі "База зрадників Херсона” та на вебсайтах видань "МОСТ" і "Гривна", є недостовірною й такою, що зачіпає гідність та перешкоджає діловій репутації його клієнта, і спростувати її.

Йдеться про пост від 25 вересня 2022 року, в якому автори анонімного Telegram-каналу писали, що Сергій Сорокунський співпрацює з окупаційною владою. 

Онлайн-видання "МОСТ" у статті про депутатів облради, які підозрюються або можуть підозрюватись у державній зраді та колабораціонізмі, серед іншого посилалося на цей пост та наводило його скриншот, але автор не давав оцінок діяльності Сорокунського та інших депутатів.

"Ми чітко сказали, що депутат від Блока Володимира Сальдо Сергій Сорокунський фігурував у різних списках зрадників. І в тих, що "зливали" з СБУ і в анонімних Telegram-каналах. Також у матеріалі ми вказали, що підозру йому не оголошували й він спокійно заїхав до України з Європи, де переховувався декілька місяців після виїзду з тоді ще окупованого Херсона", – розповів редактор сайту "МОСТ" Сергій Нікітенко.

Він також додав, що готовий до судового розгляду, але в редакції навіть не отримали матеріалів справи. Суд надіслав повістку, але поки ознайомитися із самим позовом тут не змогли.

У коментарі Інституту масової інформації факт отримання повістки підтвердив директор приватного підприємства "Редакція газети "Гривна" Сергій Болотов.

"Так, ми отримали повістку, але ніяких матеріалів справи не бачили. Казати щось до ознайомлення зарано", – розповів він.

Ухвали від 31 серпня 2023 року, де фігурувало його видання, він не бачив. 

Перше засідання в справі призначено на 16 січня.

Liked the article?
Help us be even more cool!