ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Документальний фільм про знищення росіянами Мар’їнки показали в межах Лейпцизького кінофестивалю

Фото – Національна поліція України / Facebook
Фото – Національна поліція України / Facebook

У межах 66-го Міжнародного Лейпцизького фестивалю документального та анімаційного кіно відбулася міжнародна премʼєра стрічки "Білий янгол – кінець Мар’їнки".

Про це пише "Суспільне Культура" з посиланням на пресслужбу Національної поліції України

Фільм режисера Арндта Гінцеля розповідає про знищення російською армією міста Мар’їнка Донецької області та героїчну боротьбу поліцейських за життя його мешканців

Документальну стрічку європейські глядачі зустріли оваціями, зазначають у поліції.

"Уперше за свою діяльність я побачив, що люди стільки разів вставали та аплодували фільму, – зазначив режисер Арндт Гінцель. – Моєю метою було показати простих людей, звичайних поліцейських на війні, не окремих особистостей – а душу українського народу".

"Ми всі разом докладаємо зусиль, щоб Україну не забули і весь світ побачив терористичні акти Росії проти цивільного населення"

Ідея створити фільм про Мар’їнку виникла в Гінцеля ще 2022 року, після відвідування Донеччини. Тоді німецькі журналісти зняли, як поліція під ворожим вогнем рятувала поранених та евакуювала мешканців. А у 2023 році знімальна група повернулася.

"Ця стрічка – свідчення російських злочинів проти цивільного населення, а також сили духу і людяності поліцейських. Щиро дякую за нашу правдиву історію і за те, що розповідаєте її світу", – зазначив начальник ГУ Нацполіції в Донецькій області Руслан Осипенко

Він додав, що для правоохоронців Донеччини є честю бути гостями фестивалю та відчувати підтримку міжнародної спільноти: "Адже сьогодні в Україні ми захищаємо не тільки суверенітет своєї держави, але й безпеку Європи та демократичні цінності, які сповідує кожен з нас".

Liked the article?
Help us be even more cool!