ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Два чернівецькі телеканали розширюють територію свого мовлення

06.03.2024, 18:00
Альона Чорна

З 1 березня чернівецькі телеканали С4  й  ТVA за підсумками конкурсу отримали ліцензії на мовлення з використанням радіочастотного спектра на вільних каналах мовлення ефірної багатоканальної електронної комунікаційної мережі МХ-5 у Чернівцях та Новодністровську. 

Про це ІМІ повідомила представниця Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в Чернівецькій області Любов Нечипорук. 

За її словами, ця подія є важливою як для громад, так і для самих компаній. 

“До прикладу, завдяки більшій потужності передавача, що забезпечує роботу МХ-5 ТОВ “Зеонбуд”, територія покриття сигналом ТОВ “МТРК “Чернівці” (телеканалу С4) збільшилася. Відтак збільшилася й кількість глядачів. Що стосується ТОВ “ТРК “ТВА” (телеканал ТVA), то відтепер його можуть дивитися й мешканці Дністровського району. Адже досі ТVA здійснювало мовлення на території міста Чернівців та прилеглих районів. 

Коли говоримо про місцеві телеканали та радіостанції, говоримо й про ту інформацію, яка стосується безпосередньо мешканців конкретної громади, а отже є актуальною саме для них. Відтак з розширенням території покриття сигналом місцевих аудіовізуальних лінійних медіа забезпечуються інформаційні потреби мешканців громад”, – розповіла Любов Нечипорук. 

Зауважимо, що телеканал TVA відтепер з’явився і в наближених до Новодністровська населених пунктів: Хотин, Кельменці, Сокиряни. Своєю чергою C4 отримав ліцензію на мовлення в МХ-5 у стандарті DVB-Т2 (MPEG-4) у місті Чернівці та прилеглих районах.

Liked the article?
Help us be even more cool!