ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Експерт ІМІ на тренінгу для медійників: Головне завдання журналіста під час війни – вижити

19.02.2024, 13:00
Павло Пущенко
Олександр Рубан під час тренінгу "Журналістика в умовах бойових дій: реальний досвід та дієві поради". Фото – Медіабаза.Чернігів
Олександр Рубан під час тренінгу "Журналістика в умовах бойових дій: реальний досвід та дієві поради". Фото – Медіабаза.Чернігів

Головне завдання журналіста під час війни – вижити. Про це сказав журналіст та експерт Інституту масової інформації Олександр Рубан під час тренінгу для медійників “Журналістика в умовах бойових дій: реальний досвід та дієві поради” в Чернігові.

Навчання для чернігівських медійників відбулося в регіональному хабі ІМІ “Медіабаза.Чернігів” 17 лютого 2024 року. 

Олександр Рубан розповів, що треба мати журналісту із собою під час відрядження до зони бойових дій. 

Експерт ІМІ наголосив, що будь-яке відрядження до зони бойових дій починається з оцінювання ризиків та плану, як їх мінімізувати. “Головне завдання журналіста під час війни – вижити”, – сказав Олександр Рубан.

Він на власному прикладі розповів, з якими безпековими ситуаціями можуть зіткнутися журналісти під час знімання на фронті та які рішення необхідно ухвалювати, щоб відзняти хороший контент без шкоди власному життю.

Також Олександр Рубан порадив, як вдало спланувати свій маршрут і як журналістам поводитися на контрольно-пропускному пункті.

Найголовніше, на чому зупинився спікер, – кожен медійник, їдучи до зони бойових дій, повинен мати ключовий контакт. Тобто людину, яка знатиме весь маршрут, буде на зв’язку 24/7 і знатиме, що робити в екстрених ситуаціях.

“Він має контролювати всі аспекти протоколу звʼязку, зобовʼязаний зберігати список усіх членів команди з їхніми контактними даними, групою крові, найближчими родичами та питаннями, що підтверджують життя. Окрім того, стежити за ситуацією безпеки в зоні, де працює команда, і надсилати відповідні сповіщення”, – зазначив Олександр Рубан.

Наостанок експерт ІМІ надав журналістам перелік речей та пристроїв, які можуть знадобитися під час відрядження до зони бойових дій.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!