ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Електронний кабінет військовозобов'язаного запрацює 18 травня

Військовослужбовець Максим у службовому кабінеті, Миколаїв, квітень 2024 року. Суспільне Миколаїв / Богдана Будулуца

З 18 травня запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного. Про це в ефірі Радіо Свобода заявила заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

“18 травня Міністерство оборони запускає, як і визначено чинним законом, електронний кабінет військовозобов’язаного… Зараз цей застосунок буквально створюється, і ми отримуємо всі необхідні документи, щоб він був доступний всім нашим громадянам”, – зазначила вона.

Для оновлення даних (номер телефону, електронна пошта та фактична адреса проживання) в е-кабінеті потрібно буде завантажити мобільний застосунок, авторизуватись і заповнити необхідні “поля”.

Мобільний застосунок можна буде завантажити в App Store і в Google Play Market.

“Ми працюємо над тим, щоб у застосунку була доступна ця дуже проста і зручна функція – авторизуватися, заповнити ці три “поля” і отримати одразу інформацію з бази військовозобов’язаних “Оберіг” для того, щоб передивитися, які дані є по тобі в реєстрі”, – сказала заступниця міністра оборони.

Черногоренко запевнила, що для того, щоб оновити дані, досить буде скористатися застосунком, не відвідуючи ТЦК.

“Буде можливість робити це дистанційно, без візиту до ТЦК та СП. Надалі для уточнення інших даних, якщо це буде потрібно, ТЦК зв’яжеться з військовозобов’язаним, і далі це буде робота між військовозобов’язаним і безпосередньо працівником ТЦК… Оновити ці дані можна буде з будь-якої зручної точки, в тому числі з-за кордону. Ми вважаємо, що кількість військовозобов’язаних, які будуть користуватися цим функціоналом може досягати 70–80%, тому що це буде дуже зручно”, – зазначила заступниця міністра оборони.

Нагадаємо, Верховна Рада 11 квітня 2024 року ухвалила закон про вдосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. З остаточного варіанту документа зникло положення про умови демобілізації військових. 16 квітня закон підписав Президент України Володимир Зеленський.

Документ серед іншого передбачає, що чоловіки віком 18–60 років зобов’язані протягом 60 днів оновити свої облікові дані у військкоматі, центрі надання адмінпослуг (ЦНАП) або в електронному кабінеті призовника. Також військовозобов’язані на час дії воєнного стану повинні постійно мати із собою військово-обліковий документ та показувати його на вимогу поліції чи працівників ТЦК.

Liked the article?
Help us be even more cool!