ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook почав показувати сповіщення про "екстремістський контент"

02.07.2021, 12:51
Фото – Reuters / BBC
Фото – Reuters / BBC

Facebook тестує нові попередження для людей, на яких міг вплинути "екстремістський контент" або чиї друзі можуть "ставати екстремістами".

Про це повідомляють "Букви".

1 липня деякі користувачі соцмережі почали бачити сповіщення, у яких Facebook зауважує, що користувач зазнав впливу екстремістського контенту. Також соцмережа пропонувала допомогу в разі, якщо друзі користувачів "стають екстремістами".

 

Про такі самі повідомлення розповідають і англомовні користувачі соцмереж.

Якщо натиснути на "Допомогти", відкривається стаття з назвою "Які аргументи використовують насильницькі групи для залучення підписників?". Цю статтю наразі можна знайти через пошуковик, однак її текст недоступний. "Зараз ця функція доступна не всім", – йдеться в сповіщенні.

У надісланому електронною поштою коментарі для ЗМІ представники Facebook зазначили, що це невеликий тест пілотного проєкту для запобігання радикалізації на сайті. Зазначають, що його запустили в США, однак це не пояснює, чому сповіщення отримували користувачі з України.

"Цей тест є частиною нашої ширшої роботи з оцінювання способів надання ресурсів і підтримки людям у Facebook, які могли взаємодіяти з екстремістським контентом або зазнавати його впливу, можуть знати когось, хто стикається з цим ризиком. Ми співпрацюємо з неурядовими організаціями та академічними експертами в цій сфері й сподіваємося, що в майбутньому нам буде чим поділитися", – цитує лист агентство Reuters.

Liked the article?
Help us be even more cool!