ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook почав видаляти пости з лотами аукціону "Медіа-кава"

10.05.2024, 10:07
Мая Голуб

Facebook почав видаляти в групі благодійного аукціону “Медіа-кава” дописи з опублікованими лотами, завдяки яким збирають гроші на підтримку військових Сил спеціальних операцій Збройних сил України. 

Про це повідомив представниці Інституту масової інформації у Волинській області журналіст і волонтер Мирослав Ватащук, який створив цей аукціон. 

Нагадаємо, завдяки аукціону люди можуть придбати кавування з відомими медійниками та медіамейкерами або ж придбати різні речі, які виставляють у групі

“Facebook почав активно видаляти дописи в групі “Медіа-кави” з лотами починаючи із 6 травня. Соцмережа пояснює, що це нібито спам. Дописи, що були видалені, – я оскаржував такі дії, і Facebook через певний час їх відновлював. Якщо соцмережа продовжить блокувати чи заблокує, не дай Бог, групу чи взагалі заблокує мій акаунт, то доведеться перебиратися на альтернативну платформу, якою наразі є Telegram”, – розповів Мирослав. 

Видалений допис із групи Медіа-кава”. Скриншот Мирослава Ватащука

Після кількох видалених лотів він створив резервну платформу “Медіа-кави” в Telegram.

Заступник директора ЦЕДЕМ Ігор Розкладай (організація, яка є довіреним партнером Meta) зазначив, що 8 травня надіслав скаргу до Facebook. З його слів, ймовірно, алгоритми Facebook сприймають ці пости як шахрайські, можливо через згадку про гроші та оплату. 

“Медіа-кава” швидко з регіонального проєкту зросла до національного рівня. Перший каволот після повномасштабного вторгнення Росії в Україну з’явився 10 травня 2022 року. 

Станом на сьогодні найдорожчим лотом є кавування більш ніж за мільйон гривень з журналістом “Української правди” Михайлом Ткачем. У жовтні 2023 року п’ятеро учасників оплатили можливість зустрітися та випити кави з журналістом.

Liked the article?
Help us be even more cool!