ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook видалив сторінку кропивницького спортивного журналіста. Він втратив робочий контент за вісім років

26.12.2022, 14:40
Фото – нова фейсбук-сторінка Олександра Виноградова
Фото – нова фейсбук-сторінка Олександра Виноградова

Кропивницький журналіст, спортивний оглядач Олександр Виноградов повідомив, що Facebook видалив його сторінку, на якій він протягом восьми років публікував унікальний бейсбольно-софтбольний контент щодо подій та змагань клубів та збірних України. 

Про це Олександр Виноградов розповів представнику ІМІ в Кіровоградській області.

За словами журналіста, сторінку, яка мала понад 1000 фоловерів з України, країн Європи, США, Латинської Америки та Азії, адміни Facebook видалили через дії, які він не вчиняв. Також він додав, що у Facebook не дотрималися навіть власних приписів та правил, не давши йому можливості оскаржити блокування.

“Уранці 16 грудня я побачив у пошті повідомлення від Facebook: було якесь порушення, і о 00.59 на акаунт накладено обмеження, у мене є право на оскарження 30 діб. Увечері 16 грудня акаунт став доступним. Я натиснув на кнопочку “Підозрюю, що хтось зламав мій акаунт”, відіслав фото свого паспорта, набрав опцію “Видалити активність за останню добу”. Єдина підозріла активність – запит на додавання в друзі до користувача з азійським прізвищем з мого акаунту, чого я, звісно, не робив”, – розповів журналіст.

Виноградов розповів, що хтось йому невідомий додав його до редакторів сторонньої сторінки, до якої він не мав жодного стосунку.

“Поки акаунт був доступним у режимі читання, я поліз дивитись, у чому річ. Побачив у себе в додатку “Бізнес Сьют” сторонню сторінку. Я був адміном п'яти сторінок: одна по роботі, дві по хобі (бейсбол) і дві особисті. Стороння, шоста сторінка з назвою The H Store (локація – в районі Пномпень, Камбоджа). Вивчаючи сторінку – розділ “Активність”, – побачив, що 16 грудня о 00.59 якась “ліва” користувачка додала мене до редакторів цієї сторінки. На скріні, який встиг зробити ввечері 16 грудня, видно, що протягом 50 хвилин користувачка додала до редакторів сторінки шість осіб. О 00.57 додали мене. Вже за дві хвилини йде порушення, якимось чином пов’язане з моїм акаунтом, і алгоритм фейсбуку автоматично банить мій акаунт”, – зазначив журналіст. 

А ввечері 16 грудня, за словами Виноградова, на сторінці The H Store було два пости: фото склянки кави та реклама майки-топіка для дівчат. 

“Facebook обвинуватив мене в розповсюдженні зображень, що містять оголені частини дитячого тіла. Чого не було ні з моєї сторінки, ні навіть зі сторінки групи, куди мене додали редактором”, – сказав журналіст.

Як зазначив Виноградов, подальші спроби дистанціюватися від невідомої сторінки успіху не мали і його акаунт був обмежений на дві доби. А вже о 23:06 16 грудня Facebook повністю вимкнув акаунт і написав, що рішення є остаточним. Без права на оскарження.

“Вважаю практику Facebook видалення будь-чого без права на захист неприпустимою. Готовий оскаржувати, судитись. Мої професійні доробки за вісім років видалено за незрозумілих причин. Це обурює”, – резюмував медійник.

Як повідомляв ІМІ, 17 листопада Facebook видалив сторінку “Телебачення Торонто” через “мову ворожнечі” у відео про видатного українського історика Володимира Антоновича. Через кілька днів Facebook повернув сторінку “Телебачення Торонто”.

Liked the article?
Help us be even more cool!