ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фотокор Радіо Свобода заявив, що його персональні дані опинились у відкритому доступі

22.06.2020, 14:00
Фото – фейсбук Сергія Нужненка
Фото – фейсбук Сергія Нужненка

Фотокореспондент Радіо Свобода Сергій Нужненко розповів, що напади на нього не розслідуються, а персональні дані опинились у відкритому доступі. Про це він написав 19 червня у Facebook, повідомляє “Детектор медіа”.

“Березень 2018-го – розгін наметового містечка Саакашвілі. Працівник поліції задув мене газом. Відео. Справа в СБУ. Ніхто з МВС не зателефонував мені й не приніс вибачення. Грудень 2019-го. Сутички біля Верховної ради. Розбиті окуляри й пошкоджена камера. Справа в ДБР. Бюро нічого не помітило. Ніхто з МВС не вибачився. Після всім відомого фото через кілька годин після того, як світлина обійшла мережу, мені телефонує заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко із запитанням, чи це я зробив фото. Та й іншими запитаннями в руслі, чи це не фотомонтаж”, – написав він.

Нужненко додав, що йому також писав блогер і автогонник Олексій Мочанов, який надіслав журналісту номер його особистого телефону.

“На моє запитання, звідки в нього мій номер, він сказав, що хтось прислав йому в особисті повідомлення і що, мовляв, керівництво МВС знає мої контакти. Мій телефон дійсно є в МВС, бо ж скаржився на них. А ще пан Мочанов просив фото, де присутні на акції б’ють поліцейських... Шукають докази? Може бути. Хочуть мене дискредитувати? Можливо. Але чому мої персональні дані виявились у відкритому доступі й інші питання залишаються без відповіді”, – зазначив Сергій Нужненко.

Як повідомляв ІМІ, 17 грудня 2019 року в Києві під час сутичок під Верховною Радою співробітники Національної гвардії та поліції розбили камеру й окуляри журналістові Радіо Свобода Сергію Нужненку. У Державному бюро розслідувань заявили про відсутність підстав розслідувати звернення Сергія Нужненка про неправомірні дії силовиків у сутичках під парламентом.

3 березня 2018 року в Києві під Верховною Радою співробітник поліції застосував газовий балончик проти кореспондента Радіо Свобода Сергія Нужненка. За словами журналіста, він у цей момент вів фото- та відеознімання ранкових подій під будівлею парламенту. У нього було посвідчення журналіста, яке він тримав перед собою. Камера була спрямована в бік наметів активістів.

Лікарі діагностували хімічний опік журналістові Радіо Свобода Сергію Нужненку.

Liked the article?
Help us be even more cool!