ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Гендиректор DW розкритикував визнання "DW Білорусь" "екстремістським"

Генеральний директор німецької медіакомпанії Deutsche Welle Петер Лімбурґ розкритикував рішення білоруського режиму визнати “екстремістським формуванням” редакцію “DW Білорусь”.

Про це він заявив 29 квітня, повідомляє DW.

“Ми рішуче засуджуємо рішення білоруського МВС. Звинувачення не відповідають реальній роботі нашої білоруської редакції”, – заявив він.

Він зазначив, що це рішення насамперед демонструє страх перед вільними журналістами. 

“Режим у Білорусі боїться незалежних ЗМІ та робить усе можливе, щоб позбавити білорусів доступу до вільної інформації. Вони бояться відповідальних громадян, які самостійно формують думку про те, що відбувається в їхній країні, Європі та світі”, – сказав Лімбурґ.

Також він наголосив, що журналістів не залякає це рішення влади. “Для нас ця заборона є закликом працювати ще старанніше, щоб усі мали доступ до нашого контенту та вільної інформації”, – додав він.

Що відомо про DW Білорусь 

Як повідомляв ІМІ, 29 квітня Міністерство внутрішніх справ Білорусі внесло до реєстру “екстремістських формувань” видання “DW Білорусь” і “UDF – Новини Білорусі”.

За версією білоруського міністерства, приводом для внесення зазначених медіа до списку “екстремістських формувань” стало те, що вони нібито “ведуть екстремістську діяльність”.

На телеграм-канал білоруської служби DW підписані понад дев’ять тисяч людей. 

Після масових протестів у 2020 році режим Олександра Лукашенка переслідує й ув’язнює дедалі більше опозиційних діячів, журналістів й активістів. До списку “екстремістських формувань” у Білорусі вносять не лише ЗМІ, а й інші організації.

Liked the article?
Help us be even more cool!