ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Голова Нацради пропонувала телеграм-каналу "Труха" зареєструватися як онлайн-медіа

Ольга Герасим'юк. Фото – Володимир Тарасов / Укрінформ

Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк пропонувала телеграм-каналу “Труха” зареєструватися як онлайн-медіа, однак той не досі не подав заяву. 

Про це Ольга Герасим'юк розповіла в інтерв'ю виданню “Жінки в медіа”.

“Я з ними спілкувалася один раз. Коли я вперше минулого літа (2023 року. – Ред.) сказала, що з Телеграмом є проблеми через поширення дискримінаційних повідомлень, там [у Телеграмі] піднявся крик. Мене почали ображати в кращих традиціях чорного піару. “Труха” тоді звернулася по коментар і пообіцяла не перекрутити мої слова. Принагідно спитала їх: “А чому б вам не зареєструватися?” Журналіст пообіцяв, що поговорить зі своїм власником. Але поки ми не отримали ніяких заяв. Можливо, ще прийдуть [реєструватися]”, – розповіла голова Нацради.

Як повідомляв ІМІ, Національна рада за рік дії закону “Про медіа” зареєструвала в Україні 12 телеграм-каналів як онлайн-медіа.

Максима Лавриненка, який неодноразово заявляв, що володіє групою каналів “Труха”, акредитували на пресконференцію Президента України Володимира Зеленського 19 грудня 2023 року.

Офіс президента організував 16 жовтня 2023 року закриту зустріч Володимира Зеленського з редакторами низки українських медіа, куди запросили “Труху”. Запрошення на зустріч представників анонімного телеграм-каналу викликало обурення в частини медіаспільноти.

Liked the article?
Help us be even more cool!