ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Голова Єврокомісії натякнула, що в ЄС можуть заборонити TikTok

30.04.2024, 14:00
Урсула фон дер Ляєн, фото – EPA/UPG

Заборона TikTok у Євросоюзі можлива. Про це натякнула голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн 29 квітня під час дебатів у Маастрихті (Нідерланди) за участю провідних кандидатів на прийдешніх виборах у ЄС, повідомляє Politico.

“Це цілком можливо”, – відповіла фон дер Ляєн, коли модератор згадав про США, де TikTok загрожує національна заборона, якщо компанія-власник платформи ByteDance не перепродасть її.

Посадовиця одразу ж додала, що комісія була “найпершою інституцією у світі, яка заборонила використання TikTok на наших службових телефонах”.

“Ми чітко усвідомлюємо загрозу TikTok”, – заявила вона.

У Маастрихті фон дер Ляєн була присутня не як голова комісії, а як провідна кандидатка від помірковано правої Європейської народної партії, але її слова пролунали на тлі тривожних новин для TikTok у Європі.

Нагадаємо, минулого тижня соцмережа вирішила скасувати функцію, за якою користувачі отримували винагороду за взаємодію із застосунком TikTok Lite, оскільки Єврокомісія почала перевірку цієї функції на відповідність нормам Акту про цифрові послуги ЄС (АПЦ).

Також у ЄС триває ще одне розслідування проти TikTok, спричинене нібито незадовільними зусиллями соцмережі із захисту неповнолітніх. За АЦП, Єврокомісія може тимчасово зупинити діяльність сервісу в крайньому разі в будь-якій справі.

Раніше повідомлялося, що сама фон дер Ляєн уникає користування TikTok у межах своїх передвиборної кампанії.

У TikTok не відреагували на прохання прокоментувати озвучену інформацію фон дер Ляєн.

Як повідомляв ІМІ, державний секретар Франції в справах Європи Жан-Ноель Барро заявив, що майже всі країни ЄС стають мішенню російської інтернет-пропаганди перед виборами до Європарламенту, які відбудуться на початку червня – 25 із 27 країн.

Марія Ігнатьєва, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!