ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Громадське радіо зазнає потужних DDoS-атак

Громадське радіо відбивається від DDoS-атаки, яка розпочалася вночі 12 травня.

Про це йдеться на сайті радіостанції.

“Відбувалася у дві хвилі і мала на піку 84,22 млн запитів. Та навіть вона не була найпотужнішою, декілька місяців тому зафіксована атака, яка була ще у 10 разів сильнішою”, – зазначили в компанії.

За словами директора диджиталу Громадського радіо Сергія Омельченка, протягом останніх місяців це типова поведінка тих, хто намагається зробити сайт Громадського радіо недоступним для користувачів. DDoS-атаки відбуваються саме вночі або під ранок.

Він додав, що географія масових запитів щодо країн незмінна: Індія, Сполучені Штати, Німеччина, В’єтнам, Сполучене Королівство.

Також під постійною атакою сторінки Громадського радіо в соціальних мережах.

“Під дописами у наших соціальних мережах миттєво з’являються коментарі від фейкових сторінок. У цих коментарях боти закликають, наприклад, до перемовин із Росією, не підтримувати Захід і відмовитись від допомоги міжнародних партнерів. А також багато скарг отримуємо на наш контент, надто коли висвітлюємо новини з фронту, чергові обстріли. Ми зверталися до медіаюристів за підтримкою та допомогою, готували заяви до Meta та оскаржували видалення дописів. Попри атаки ботів та їхні скарги на наш контент ми продовжуємо готувати та публікувати новини, висвітлювати події фронту та підтримувати наших підписників”, розповіла керівниця SMM-відділу Громадського радіо Ліна Мачульська.

Фахівці технічного відділу моніторять ситуацію і вживають усіх необхідних заходів для забезпечення стабільного доступу користувачів до інформаційних ресурсів Громадського радіо.

"Ми не знаємо точно, хто і для чого намагається заблокувати наші майданчики, але можемо здогадуватись. Потужні атаки почались після повномасштабного вторгнення у 2022 році", – зазначає головна редакторка Громадського радіо Вікторія Єрмолаєва.

Вона додала, що наразі команда робить усе можливе, щоб відбивати атаки на свої ресурси.

"Проте, щоб бути переконаними, що ми точно не втратимо звʼязок, підпишіться на наші сторінки у соцмережах та ютубі, знайдіть наші канали на подкаст-платформах або скачайте додаток на свій мобільний телефон. Підтримайте Громадське радіо у боротьбі за право говорити правду”, каже Вікторія Єрмолаєва.

Liked the article?
Help us be even more cool!