ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ІМІ ввійшов до коаліції "Україна. П’ята ранку"

21.10.2022, 15:22
Фото – qcs.co.uk
Фото – qcs.co.uk

Громадська організація “Інститут масової інформації” ввійшла до коаліції “Україна. П’ята ранку”. Це коаліція правозахисних організацій, які збирають та документують воєнні злочини й злочини проти людяності, вчинені під час російської збройної агресії в Україні.

“Сподіваємося, що наша спільна робота разом з коаліцією дозволить нам ефективніше домагатися правосуддя за злочини проти медіа та журналістів, в тому числі на міжнародному рівні. Ми також зацікавлені в тому, щоб вище керівництво РФ та безпосередні виконавці були притягнуті до відповідальності за злочини російської державної пропаганди, яка є одним з основоположних компонентів російського нападу на Україну”, – заявила виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк.

Нагадаємо, коаліція “Україна. П’ята ранку” почала роботу 25 лютого 2022 року – наступного дня після нового етапу збройної агресії РФ проти України. До неї весь час приєднуються організації, багато з яких мають значний досвід документування міжнародних злочинів, порушень прав людини, вчинених на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим, м. Севастополя, частин Донецької та Луганської областей із 2014 року. Станом на зараз коаліція налічує 31 учасника – українські та міжнародні громадські організації.

Liked the article?
Help us be even more cool!