ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Інформація від громадян про проліт ракети чи дрон допомагає збивати ворожі цілі – Нєбитов

07.07.2023, 14:20
Фото – телеграм-канал Андрія Нєбитова
Фото – телеграм-канал Андрія Нєбитова

Інформація від громадян про проліт ракети чи дрона допомагає збивати ворожі цілі. Поліція Київщини під час кожного повітряного удару росіян отримує від 60 до 100 таких дзвінків, розповів в інтерв’ю Інтерфакс-Україна начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов. 

"Від дзвінка до отримання даних військовими проходить буквально декілька секунд", – зазначив поліцейський.

Нєбитов додав, що росіяни використовують ракети й дрони на дуже малих висотах і Силам оборони складно їх заздалегідь виявити. Тому коли люди чують наближення об’єкта і оперативно повідомляють про це, то відповідні наряди, які перебувають безпосередньо на території, дуже швидко отримують цю інформацію, і "багато чого вдається збивати таким чином".

"Я закликаю громадян: якомога більше повідомляйте поліції цю інформацію, вона дуже важлива для ЗСУ і Сил протиповітряної оборони", – підсумував Нєбитов.

Як повідомляв ІМІ, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров закликав жителів Запорізької області повідомляти Сили оборони про техніку та живу силу росіян через чат-бот "єВорог". Станом на початок червня 2023 року понад 504 тисячі українців скористалися цим чат-ботом.

Liked the article?
Help us be even more cool!