ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Італія оштрафувала TikTok на $11 млн за незадовільну модерацію контенту

14.03.2024, 13:29

Італійський антимонопольний регулятор AGCM заявив, що стягнув з трьох філій TikTok 10 мільйонів євро (10,94 мільйона доларів США) за незадовільну перевірку контенту, який може бути шкідливим для молодих чи вразливих користувачів.

Про це пише Reuters.

"TikTok не вжив задовільних заходів, щоб запобігти поширенню подібного контенту, і не повністю дотримувався ухвалених ним настанов, запевняючи клієнтів, що платформа є “безпечним” простором”, – ідеться в заяві AGCM.

Регулятор додає, що певний контент у TikTok, зокрема так звані челенджі, може становити загрозу для неповнолітніх або вразливих людей.

Італійський регулятор згадав відео, де молоді люди займаються небезпечною практикою, відомою як “французький шрам” – популярний серед користувачів челендж, для якого треба щипати себе за щоку, щоб на вилиці надовго залишився синець.

Минулого місяця комунікаційний орган Італії AGCOM (окремий регулятор) змусив TikTok видалити ці відео.

AGCM зазначає, що такий контент, попри потенційну небезпечність, поширюється через алгоритми цільового просування, “що може неналежним чином вплинути на психіку користувачів, яких заохочують користуватися платформою дедалі більше”.

Отримати коментар від TikTok наразі не вдалося.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!