ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Керівниці РІА-Мелітополь погрожують протягом трьох тижнів з рф

25.04.2022, 12:08
Фото Світлани Залізецької
Фото Світлани Залізецької

Директорці “Головної газети Мелітополя” і сайту “РІА-Мелітополь” Світлані Залізецькій уже кілька тижнів погрожують у коментарях і в особистих повідомленнях. Про це вона повідомила представниці ІМІ в Запорізькій області.

За її словами, погрози протягом щонайменше останніх трьох тижнів надходять на пошту, в особисті повідомлення. Також редакторка отримує телефонні погрози з невідомих номерів.

У листах, які Світлана Залізецька надала ІМІ, йдеться про такі самі погрози про допити з тортурами та ув’язненням, які систематично отримують з рф запорізькі сайти 061.ua і inform.zp.ua. В них традиційно йдеться про відповідальність за законом рф про фейки й дезінформацію щодо дій російської армії. Журналістці також рекомендують “вивчити тюремний жаргон”, лякають трибуналом та відсиланням “до виправних закладів” за “підтримку нацистів”.

“Це мала частинка того, що ми отримуємо кожного дня. Вони просто спамлять з підконтрольної рф території, з росії, а також до них додались і колаборанти. По суті, намагаються психологічно тиснути”, – зазначила Світлана Залізецька.

Також, за словами директорки, частина погроз надходить у коментарі під дописами в соціальних мережах від невідомих людей. Зазвичай вони містять аб'юзивну знецінювальну лексику і погрози здоров'ю та життю журналістки на кшталт “...Якщо через тебе (лайка) в місто від ЗСУ прилетить точка, де б ти не жила і твій дід, я тобою займуся і сама тебе прикінчу (лайка)”. В цих же коментарях ідеться про погрози батьку журналістки.

Нагадаємо, російські окупанти в Мелітополі (Запорізька область) взяли в заручники батька директорки “Головна газета Мелітополя”, сайту “РІА-Мелітополь” Світлани Залізецької 23 березня. Вони вимагали зустрічі з журналісткою як умову для звільнення її батька. Але 25 березня російські окупанти звільнили з полону її батька.

Liked the article?
Help us be even more cool!