ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кіровоградська ОДА перенесла комунікацію з журналістами у фейсбук

07.04.2020, 10:32
Фото – УНІАН
Фото – УНІАН

Із 6 квітня Кіровоградська обласна державна адміністрація змінила форму спілкування з журналістами. Замість щоденних онлайн-брифінгів тепер ЗМІ пропонують дивитися відеозвернення на сторінці ОДА у фейсбуці, повідомляє "Детектор медіа".

Як пише видання, щоденні брифінги щодо поширення коронавірусу в області в ОДА почали проводити з 18 березня. Зазвичай спікерами на таких зустрічах виступав голова ОДА або його заступники, очільник обласного департаменту охорони здоров’я та керівниця обласного лабораторного центру МОЗ.

На сам брифінг запрошували лише операторів, а журналістам пропонували переглядати його онлайн та писати свої запитання, щоб не було скупчення людей.

1 квітня журналістам повідомили, що, оскільки їхні запитання часто дублюються, від формату брифінгу вирішили відійти: інформуватимуть лише про оперативну ситуацію в області, а на питання відповідатимуть раз на тиждень.

"Ми змінюємо підхід до проведення щоденних брифінгів. Відходимо від формату питання-відповідь. Проте, як і раніше, беремо до уваги всі питання журналістів. Вони будуть узагальнені, а відповіді на них спікери надаватимуть у своїх виступах. Уся достовірна оперативна інформація про ситуацію з коронавірусом в області відкрита, ми продовжуємо висвітлювати її щоденно", – прокоментувала виданню речниця голови обласної адміністрації Катерина Ободовська.

3 квітня під час останнього брифінгу повідомили, що таке рішення ухвалили, щоб не наражати на небезпеку операторів. Відтоді відеозвернення публікують на сторінці ОДА у фейсбуці.

Зокрема, тепер, щоб отримати інформацію, журналісти мають стежити за фейсбуком ОДА, фейсбуком голови ОДА Андрія Балоня і бути підписаними на його телеграм-канал, адже часто там з’являються різні деталі. 

Як повідомляв ІМІ, 18 листопада 2019 року голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрій Балонь заявив, що щотижневі апаратні наради в ОДА будуть закритими для журналістів. Натомість представників ЗМІ запрошуватимуть на брифінги постфактум. Проте в лютому 2020 наради знову відкрили для ЗМІ.

Liked the article?
Help us be even more cool!