ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет з питань свободи слова ініціює слухання щодо стану розслідування злочинів проти медійників

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова готує слухання щодо розслідування злочинів, пов'язаних з перешкоджанням журналістській діяльності.

Про це під час розмови з представниками Комісії з журналістської етики заявив голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин.

За його словами, з цього приводу вже була розмова з представниками МВС, Нацполіцією та Офісом генерального прокурора. Нині комітет чекає на дані щодо 2023 року, щоб у розмові спиратися на актуальну інформацію.

"Маємо падіння розслідування злочинів проти журналістів майже на 80% у 2022 році відносно 2021 року. Можна все пояснювати війною, але ми, як країна, яка йде в європейську спільноту, для якої цінність свободи слова є одною з основних цінностей, точно не маємо допускати такого", – сказав він.

У грудні Ярослав Юрчишин заявив, що як голова Комітету з питань свободи слова має три пріоритетні напрями в роботі: звільнення полонених українських журналістів, розслідування справ про перешкоджання журналістській діяльності, створення конкурентного та якісного доступу журналістів до інформації.

Щодо розслідування справ про перешкоджання журналістам у роботі Юрчишин, зокрема, сказав:

“Журналісти, як четверта влада, мають дуже чіткі гарантії їхньої професійної діяльності. І в Україні, в принципі, демократія, яка розвивається, з розслідуванням таких справ не завжди було гладко. А війна – це завжди для правоохоронних органів певне полегшення, є чим займатися, ми тут будемо ваші справи розглядати”.

Liked the article?
Help us be even more cool!