ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет з питань свободи слова звернеться до фіскальної служби щодо економічної діяльності тг-каналів

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова надішле запит до Державної фіскальної служби щодо телеграму і тих пабліків, де є багато реклами та помітна економічна активність.

Про це голова Комітету Ярослав Юрчишин розповів в інтерв’ю "Детектору медіа".

"Переконаний, що ми побачимо, що якщо і платяться податки, то це сльози й краплі. А тут питання: якщо це економічна діяльність у країні, яка воює, то явно, що ці податки та збори мали би йти на нашу оборону. Тому зараз ключова історія – не тільки домовитися з Павлом Дуровим про те, щоби ми мали механізми впливу на російську пропаганду, але й про те, щоби з’ясувати, чому такий прибутковий бізнес у нас, найімовірніше, дуже недооподаткований", – зазначив Юрчишин.

Він наголосив, що стосовно "редакторів" анонімних телеграм-каналів, які видають себе за справжніх редакторів, він має ключове питання: чи розглядали вони можливість реєстрації як медіа?

"Закон про медіа дозволяє реєструватись електронним медіа. Вони відповідають, що розглядали, але не реєструються, бо там купа обмежень. Тому ми як держава маємо мотивувати. Анонімність – це безвідповідальність і можливість не бути прозорими. Свобода слова – це похідне від відповідальності. Анонімність – це не про свободу слова, це про свободу верзти будь-що і ніяк за це не відповідати", – наголосив Юрчишин.

Як повідомляв ІМІ, у Головному управлінні розвідки України визнали, що Telegram становить низку загроз для безпеки України й потрібно шукати варіанти розв'язання цієї проблеми.

Про те, як найпопулярніші телеграм-канали, які входять до топ-100 українського сегмента, поширюють фейки та маніпулюють на темі мобілізації, читайте в дослідженні ІМІ.

Liked the article?
Help us be even more cool!