ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кива хоче позбавити Мокрика парламентської акредитації

13.12.2021, 13:30
Фото – фейсбук Данила Мокрика
Фото – фейсбук Данила Мокрика

Народний депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Ілля Кива звернувся до Комітету Верховної Ради з питань свободи слова щодо позбавлення журналіста проєкту розслідувань Bihus.info Данила Мокрика парламентської акредитації.

Відповідне питання комітет розглядатиме на засіданні 15 грудня, про що йдеться в порядку денному, повідомляє “Детектор медіа”

Данило Мокрик отримав запрошення на це засідання і планує бути присутнім.

Кива інкримінує журналісту “грубе порушення журналістської етики та розповсюдження відверто неправдивої інформації”.

Нагадаємо, 1 грудня проєкт Bihus.info випустив матеріал, де Данило Мокрик продемонстрував фотографії грошей та золота, нібито знайдених під час обшуку в будинку Киви. 2 грудня редакція вибачилася та визнала, що частина цих світлин, отриманих від джерела в правоохоронних органах, стосується іншої справи.

2 грудня Ілля Кива заявив, що подасть до суду на журналістів Bihus.info через помилковий матеріал про конфісковані під час обшуку статки.

4 лютого народний депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Ілля Кива в кулуарах Верховної Ради обматюкав журналіста проєкту журналістських розслідувань Bihus.Info Данила Мокрика, який поставив запитання про відмивання грошей через конвертаційні центри.

Журналісти Bihus.Info надіслали електронні звернення до профільних комітетів Верховної Ради та правоохоронців після інциденту з народним депутатом Іллею Кивою.

3 березня Комітет з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради не знайшов правових підстав для покарання народного депутата від “Опозиційної платформи – За життя” Іллі Киви за його неетичну поведінку під час спілкування 4 лютого з журналістом-розслідувачем проєкту Bihus.info Данилом Мокриком.

У червні Державне бюро розслідувань відкрило провадження за заявою Данила Мокрика щодо перешкоджання професійній діяльності з боку поліцейського Юрія Рузанова, який не пускав медіа на захист дисертації народного депутата від "Опозиційної платформи – За життя" Іллі Киви.

Liked the article?
Help us be even more cool!