ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Лукашенко готовий помилувати українського журналіста Шаройка в обмін на білоруса

26.09.2019, 15:22
Фото – Courtesy Foto / Радіо Свобода
Фото – Courtesy Foto / Радіо Свобода

Президент Білорусі Олександр Лукашенко готовий вирішити на взаємній основі питання з помилуванням засудженого в Білорусі за шпигунство українського журналіста Павла Шаройка і обвинуваченого в Україні білоруського громадянина Юрія Політики.

Про це він заявив 26 вересня на зустрічі з представниками українських ЗМІ, повідомляє БелТА.

За його словами, з цього приводу навіть були домовленості з колишнім Президентом України Петром Порошенком, однак, за словами Лукашенка, українська сторона не виконала їх.

“Я готовий виконати свої обіцянки, якщо українська сторона виконає свої”, – заявив він.

Як повідомляв ІМІ, 17 листопада 2017 року стало відомо, що в Білорусі затримали журналіста Українського радіо Павла Шаройка за підозрою в шпигунстві.

20 листопада 2017 року офіційний представник Комітету держбезпеки Білорусі Дмитро Побяржин заявив, що Павло Шаройко зізнався, що є співробітником кадрового апарату розвідки і працює під прикриттям у званні полковника, а також створив агентурну мережу. 

Головне управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МО) спростувало інформацію КДБ Білорусі щодо причетності затриманого на території Білорусі українського журналіста Павла Шаройка. 

21 листопада 2017 року Національна суспільна телерадіокомпанія України заявила, що не співпрацює зі спецслужбами. 

Раніше в Україні затримали білоруського громадянина Юрія Політику, якого звинуватили у шпигунстві на користь іноземної держави. 

5 жовтня 2018 року голова Комітету державної безпеки Білорусі Валерій Вакульчик повідомив про неможливість обміну Шаройка на білоруса Юрія Політику, але в Білорусі розглядається питання помилування Шаройка.

Liked the article?
Help us be even more cool!