ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Луцька міськрада виділить медіа майже 900 тис. грн на висвітлення своєї діяльності

04.03.2024, 10:05
Мая Голуб

Луцька міська рада підписала договори з деякими волинськими медіа на висвітлення діяльності міського голови та посадовців ради на суму 894 тис. грн.

Про це йдеться у відповіді міськради на запит представниці Інституту масової інформації у Волинській області. 

Станом на 1 березня 2024 року укладено договори з такими медіа: 

  • ТзОВ “Газета “Луцький замок” на суму 804,0 тис. грн;
  • Інформаційне агентство “Волинські новини” на суму 30,0 тис. грн;
  • ДП “Телерадіокомпанія “Аверс” на суму 60,0 тис. грн.

Водночас у міськраді зазначили, що точна сума, яка буде виділена 2024 року на медіа, буде відома за підсумками цього року. 

“Точна сума коштів, які будуть використані для висвітлення діяльності Луцької міської ради, виконавчого комітету, міського голови та посадових осіб, публікування рішень міської ради, виконавчого комітету, розпоряджень міського голови та інших нормативно-правових актів, обов’язкових для оприлюднення, а також актуальних питань суспільно-політичного та соціально-економічного життя громади буде відома за підсумками 2024 року”, – йдеться у відповіді міськради.

Крім того, там повідомили, що 2023 року з бюджету громади витратили 2 мільйони 840,4 тис. грн на висвітлення діяльності Луцької міської ради, виконавчого комітету, міського голови та посадових осіб, публікування рішень міської ради, виконавчого комітету, розпоряджень міського голови та інших нормативно-правових актів, що є обов'язковими для оприлюднення тощо.

Договори про висвітлення діяльності Луцької міської ради у 2023 році були укладені з такими медіа: ТзОВ “Газета “Луцький замок””, Інформаційне агентство “Волинські новини”, ДП “Телерадіокомпанія “Аверс””, ТзОВ “Слово Волині” (12 канал), ТзОВ “Редакція обласної громадсько-політичної газети “Волинська  газета”.

Як повідомляв ІМІ, на висвітлення діяльності Волинської обласної ради 2024 року передбачено 600 тисяч гривень. Водночас облрада не укладала з медіа договору на висвітлення своєї діяльності.

У 2023 році на висвітлення роботи начальника Волинської обласної військової адміністрації та посадових осіб ОВА в медіа використали 163 тис. 360 грн з обласного бюджету. Водночас в обласному бюджеті на 2024 рік не заплановано витрати коштів на висвітлення діяльності представників місцевих органів виконавчої влади в медіа.

Liked the article?
Help us be even more cool!