ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Маріупольська пропагандистка в сюжетах про вибори президента в РФ вихваляє Путіна

12.01.2024, 18:00
Юлія Гаркуша
Фото – скриншот із сюжету Мариуполь24
Фото – скриншот із сюжету Мариуполь24

Маріуполька Наталя Мнацаканян, яка пішла на колаборацію з ворогом та працює на російському пропагандистському телеканалі “Мариуполь24”, зробила сюжет про президентські вибори в РФ, у якому нахвалює російського диктатора Володимира Путіна.

Про це повідомляє представниця ІМІ в Донецькій області Юлія Гаркуша, яка моніторить пропагандистські медіа.

Трихвилинний сюжет, зазначає представниця ІМІ, подається у вигляді агресивної російської пропаганди. Його голова теза – Маріуполь “нарешті повернувся до РФ”, до “історичної батьківщини, і все це завдяки президенту РФ Володимиру Путіну”. 

У репортажі присутні нібито волонтери. Вони у фірмових куртках кольорів російського прапора з написами “Мирний десант” проводять передвиборчий збір підписів на підтримку Путіна в окупованому Маріуполі. 

Головним спікером сюжету є представник окупаційної адміністрації Маріуполя Олег Моргун, який є секретарем окупаційного відділення партії “Єдина Росія”.

“Саме завдяки волі та рішучості Володимира Путіна жителі ДНР змогли повернутися додому і невдовзі нарівні з усіма громадянами Росії візьмуть участь у березневих виборах президента”, – поширює він пропагандистські наративи на камеру.

Громадську думку в сюжеті презентують нібито двоє мешканців Маріуполя, які кажуть, що “завжди підтримували Путіна” і що “Володимир Володимирович – людина слова. Якщо він сказав, то свого слова обов'язково дотримає!”. 

Авторка пропагандистського репортажу Наталя Мнацаканян розпочала роботу на пропагандистському каналі “Маріуполь 24” на початку 2023 року. Освіту здобула в Маріупольському державному університеті. Починала роботу на каналі МТВ на початку 2000-х років у молодіжній редакції. Деякий час мешкала в Росії, але повернулася до окупованого міста. Наразі СБУ здійснює досудове розслідування за фактом протиправної діяльності Мнацаканян.

Як повідомляв ІМІ, російське медіа “Агентство. Новости” дослідило, що російські пропагандисти масово публікують ролик на підтримку Володимира Путіна під час виборів. У відео, яке порушує закон, знялися колаборант із Донецька від партії Путіна “Єдина Росія” та три актори з Донецька. Вибори президента РФ відбудуться в березні 2024 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!