ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Медіахолдинг ВДТРК готує місцеві випуски "новин" для окупованої Донеччини – британська розвідка

Всеросійська державна телевізійна і радіомовна компанія (ВДТРК) відкрила в Донецьку франшизу і розпочала мовлення на окупованій території Донецької області.

Про це в соцмережі Х (колишній твіттер) повідомило міністерство оборони Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Місцеві випуски новин надаються російським телеканалом "Россия 1" і представляють російський погляд на війну в Україні.

"Це є частиною ширших зусиль Росії, спрямованих на встановлення тривалого контролю над цією територією", – наголошує британська розвідка.

На створення мовлення ВДТРК у Донецьку пішло понад рік, про що вперше було оголошено у 2022 році. Це майже напевно було пов'язане з відмовою від роботи підготовлених місцевих технічних фахівців, вважає британська розвідка.

Як повідомляв ІМІ, на окупованих територіях росіяни заохочують молодь до роботи на пропаганду. Від початку окупації росіяни створили на захоплених територіях “альтернативні медіа”, які мімікрують під місцевих. Їхнє завдання – стати нібито голосом регіону і водночас просувати російські наративи. Але в цьому підході є проблематичний момент: у цих медіа працюють переважно самі росіяни, адже місцеві журналісти здебільшого відмовилися від співпраці. Тож росіяни намагаються створити місцевих пропагандистів з нуля. Для цього залучають молодь, яка готова працювати на ворога.

Liked the article?
Help us be even more cool!