ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Медіаспільнота ініціюватиме зустріч з Умєровим щодо проблеми доступу журналістів до фронту

13.10.2023, 18:16

Інститут масової інформації з медіаспільнотою планують ініціювати зустріч із міністром оборони України Рустемом Умєровим щодо проблеми доступу українських журналістів до фронту. 

Про це повідомила директорка ІМІ Оксана Романюк у межах круглого столу "Проблеми акредитації та доступ журналістів до фронту" на конференції National Media Talk – 2023 13 жовтня.

"Ми плануємо ініціювати зустріч медіаспільноти з новим міністром оборони Умєровим і представити перелік питань, які потребують вирішення. Вони не були ніяким чином вирішені, на жаль, досі. Одним з таких питань є приведення наказу №73 у відповідність до норм Закону "Про медіа" – я нагадаю, що онлайн-медіа прирівнюються до медіа, і це також має бути відображено, наприклад, у механізмі акредитації журналістів", – зазначила Оксана Романюк під час круглого столу. 

Присутні на дискусії воєнні кореспонденти поділилися проблемами доступу до інформації, яка не становить військової таємниці, та до фронту зокрема. 

ІМІ та медіаспільнота планують обговорити з очільником Міноборони спрощення доступу для медіа з підвищенням відповідальності та підкреслити, що журналісти братимуть на себе свої безпекові ризики й готові відповідати за це. 

А також обговорити остаточне визначення осіб, відповідальних за роботу з медіа, та впровадження координації між різними відомствами, щоб уникнути перекидання відповідальності по колу між державними органами.

Liked the article?
Help us be even more cool!