ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міліція закрила провадження за фактом перешкоджання журналістці у день виборів

21.07.2014, 11:33

Слідчий СВ Корабельного РВ ММУ УМВС України в Миколаївській області лейтенант міліції Г.Г.Корнейчук закрив кримінальне провадження за фактом перешкоджання законній журналістській діяльності співробітниці інтернет-видання «Корабелов.інфо» Наталі Бєлової членом дільничної виборчої комісії №480800 у школі №48 Євгеном Базулько. Про це йдеться у постанові слідчого, яку оприлюднила на своїй сторінці у Фейсбук Наталія Бєлова, повідомляє НікВесті.

Згідно з постановою від 14 липня, кримінальне провадження закрите “у зв’язку з відсутністю складу кримінального правопорушення”.

Слідчий Корабельного РВВС Г.Корнійчук не побачив злочину в діях члена виборчої дільниці №480800, який намагався вибити камеру з рук журналістки, а також бив по її ніг лавкою, після чого виганяв її з приміщення.

“В ході досудового розслідування факт нанесення потерпілій громадянином Базулько Є.П. удару лавою в область ніг нічим не підтверджується окрім слів потерпілої, свідків даної події встановити не вдалось, судово-медичну еспертизу потерпіла не проходила”, - йдеться у постанові.

Також у постанові зазначено, що на момент та після конфлікту між Бєловою та Базулько “фотокамера Бєлової не мала видимих технічних пошкоджень”.

“Отже, факт перешкоджання законній діяльності журналісту Бєловій Н.В. Базульком Є.П. та Нечаєм С.В., передбачений ст.171 КК України… встановлено не було, і нічим не підтверджується окрім показань потерпілої”, - йдеться у постанові.

Бєлова ж прокоментувала це так: “При всьому при тому, що мої слова підтверджені відеозаписами, наданими у розпорядження міліції, і при словах свідків, які стверджують, що все відбувалося з точністю до навпаки, кримінальне провадження закрили у зв'язку з відсутністю в діянні складу кримінального злочину”.

Нагадаємо, 25 травня в ніч підрахунку голосів виборців член комісії в школі № 48 в Корабельному районі Миколаєва, вчитель фізики Євген Базулько кілька разів вдарив журналістку Наталю Бєлову по камері, всю ніч заважав їй проводити фото і відеофіксацію процесу підрахунку голосів, після чого до нього приєднався глава комісії Сергій Нечай, який всіляко намагався видворити журналістку з території ділянки.

25 травня Наталія Бєлова написала заяву в міліцію про перешкоджання її законній журналістській діяльності. Однак, як стверджує Бєлова, співробітники міліції, навіть не подивившись відеозапис інциденту, “взяли до уваги брехливі свідчення члена комісії Базулько і вирішили навіть не відкривати кримінальне провадження, припинивши проведення перевірки”.

Начальник Корабельного райвідділу міліції міста Миколаєва Сергій Павлов відмовився відкривати кримінальне провадження за статтею 171 КК України за фактом перешкоджання законній журналістській діяльності співробітниці інтернет-видання «Корабелов.інфо» Наталі Бєлової членом дільничної виборчої комісії №480800 у школі №48 Євгеном Базулько.

Liked the article?
Help us be even more cool!