ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міністр оборони Пакистану назвав жінок "сміттям" і "недоїдками"

Фото – inflics.com
Фото – inflics.com

Міністр оборони Пакистану Хаваджа Асіф під час виступу в парламенті минулого тижня назвав лідерок опозиційної партії Pakistan Tehreek-e-Insaaf (PTI) “сміттям та недоїдками”. За такі висловлювання його розкритикували як колеги-парламентарі, так і медіа, повідомляє ВВС.

Найбільша англомовна газета в країні Dawn опублікувала різку редакційну статтю, в якій заявила, що “Хаваджа Асіф, наш незахищений міністр оборони, потребує навчання гендерній рівності”.

Зрештою Асіф заявив, що його коментарі були “вирвані з контексту” і що “називання когось “сміттям” і “недоїдками” не залежить від статі”. Він так і не перепросив за свої слова.

Соціологиня Ніда Кірмані вважає, що така реакція суспільства свідчить про зміни. “Кілька років тому не було б такого обурення, і від нього не вимагали б жодної відповіді чи пояснення. Нещодавня відповідь на сексистські коментарі Хаваджи Асіфа є кульмінацією тривалої та наполегливої ​​боротьби активістів за права жінок”, – сказала вона. Вона додала, що соцмережі змінили правила гри, надавши жінкам простір для висловлювання.

Як пише видання, Хаваджи Асіф не вперше подібним чином висловився в парламенті щодо жінок. Під час попереднього засідання він назвав колишню федеральну міністерку Шерін Мазарі “тракторним візком”, натякаючи на її вагу.

Загалом у парламенті не вперше звучать сексистські та мізогінні висловлювання на адресу депутаток з опозиційних партій. Часто це робили Мусульманська ліга та PTI.

Ще у квітні член Пакистанської народної партії Набіл Гобол викликав обурення своїми коментарями в подкасті про політичні компроміси. Він сказав: “В англійській мові є вислів, що коли зґвалтування неминуче, ви можете насолоджуватися ним”. У соцмережах багато людей висловили своє незадоволення, вимагаючи вжити заходів. Зрештою партія та він перепросили.

Також до сексизму вдаються пакистанські письменники, гравці в крикет, знаменитості та судді. Як заявила членкиня провінційної асамблеї Шарміла Фарукі: “Чоловіки мають ліцензію на сексизм”.

Liked the article?
Help us be even more cool!