ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Черкащині зареєструвалися вже 60 суб’єктів у сфері друкованих та онлайн-медіа

29.04.2024, 15:00
Єлєна Щепак

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зареєструвала на Черкащині від початку дії Закону України “Про медіа” 60 субʼєктів у сфері друкованих (51) та онлайн-медіа (дев’ять). 

Про це регіональній представниці Інституту масової інформації повідомила представниця Нацради в Черкаській області Надія Горбаченко.

За її словами, з 51 субʼєкта у сфері друкованих медіа – 48 газет, 24 журнали та дев’ять наукових збірників. 

Дев’ять суб’єктів у сфері онлайн-медіа зареєстрували вісім сайтів, один канал на YouTube, одну публічну сторінку в Telegram, одну публічну сторінку в TikTok, одну публічну сторінку в Instagram та дві публічні сторінки у Facebook. 

Окрім того, отримали реєстрацію і вісім провайдерів аудіовізуальних сервісів.

Зокрема, лише у квітні офіційно зареєструвалися обласне онлайн-медіа “Вичерпно”, а також Міжнародна Інформаційна Агенція “ЧАС” у фейсбуці. 

Крім того, цього місяця зареєструвалися сім друкованих медіа з Черкащини. Зокрема, свою газету зареєстрував осередок партії “Батьківщина”, аграрна компанія “МАЇС” (газета “Земля батьків”), Шевченківський національний заповідник (газета “Тарасова гора”). Також реєстрацію отримали газети “Лівобережна”, “Златокрай”, “Наше слово”, “Шевченків край”.

Нагадаємо, Закон “Про медіа” набрав чинності 31 березня 2023 року. Він суттєво розширив повноваження Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Зокрема, надав можливість реєструвати онлайн-видання та друковані медіа.

Liked the article?
Help us be even more cool!