ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Черкащині затримали агента ФСБ, фаната партії Шарія, який збирав дані про військові об’єкти

03.06.2022, 17:29
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України затримала на Черкащині агента ФСБ росії, який збирав дані про об’єкти, що могли стати ціллю для обстрілів рф.

Про це повідомило Управління СБУ в Черкаській області.

За даними СБУ, чоловік зібрав фото і точні координати блокпостів, підрозділів ЗСУ та силових структур, щоб передати їх російським спецслужбам. Його затримано на гарячому – під час знімання одного з військових об’єктів регіону, він не встиг передати дані.

Зловмисником виявився місцевий мешканець, колишній працівник органів виконавчої влади та активний “шанувальник” забороненої партії Шарія.

“Російські спецслужби регулярно підтримували з ним зв'язок. Їх цікавили координати не лише підрозділів силових структур і військових частин, а й адмінбудівель органів державної влади. Для анонімності агент спілкувався зі своїми кураторами виключно через месенджер. За кожне повідомлення йому обіцяли грошову винагороду”, – повідомляє СБУ. 

Спецслужба перевіряє підготовку ним терактів на території України, оскільки він запросив у ФСБ пістолети з глушником та прицілами, набої з магазинами, гранати із запалами, протипіхотні міни МОН-50 з радіодетонаторами.

Зараз агента затримано, йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 (“Державна зрада”) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!