ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Харківщині затримали ексінженера телерадіокомпанії, який транслював під час окупації росТБ

Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораціонізмі й виправдовуванні збройної агресії РФ колишньому інженеру телерадіокомпанії, який організував трансляцію російських каналів під час окупації Харківщини. Про це СБУ повідомила у своєму телеграм-каналі.

За даними слідства, мешканець селища Великий Бурлук Куп’янського району під час окупації громади організував на території регіону трансляцію Першого каналу РФ. Для цього він незаконно використовував частоти цифрового ефірного телебачення України.

За це окупанти, зазначає спецслужба, влаштували фігуранта до місцевої окупаційної адміністрації РФ, де він отримував “зарплату” в російських рублях.

Колаборант організував трансляцію російського каналу під час окупації Харківщини

Фото – СБУ

Крім того, у червні 2022 року підозрюваний дав інтерв’ю російській пропагандистці Мар’яні Наумовій, яке вийшло в ефірі Першого каналу. Там фігурант вихваляв окупаційний режим та висловив сподівання щодо відкриття на Харківщині “російських магазинів з російськими цінами”.

Також, зазначає СБУ, він знявся в постановному сюжеті росТБ про нібито надання місцевим жителям “гумдопомоги” з РФ.

Після звільнення регіону чоловік переховувався у власній квартирі, підробляючи ремонтом побутової техніки.

Співробітники СБУ встановили його місце перебування і затримали. Йому повідомили фігуранту про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ⁠ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ⁠ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Триває розслідування. Фігуранту загрожує до 12 років в'язниці з конфіскацією майна.

Liked the article?
Help us be even more cool!