ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Київщині викрили пропагандистку, яка закликала до державного перевороту

05.07.2023, 12:00
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України викрила 41-річну мешканку Київщини, яка публічно розповсюджувала матеріали із закликами до насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади. 

Про це повідомляє Головне управління СБУ в Києві та області.

За даними слідства, фігурантка на своїй фейсбук-сторінці публікувала фото та текстові матеріали, які містили заклики до воєнного державного перевороту.  

“Своїми діями жінка намагалася підірвати авторитет влади, посягаючи на конституційні принципи та суспільні відносини, що забезпечують її суверенітет”, – йдеться в повідомленні.  

Крім того, фігурантка поширювала матеріали, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, розпочатої у 2014 році. 

“Зокрема, пропагандистка оприлюднювала кремлівські наративи про внутрішній громадянський конфлікт. Також зловмисниця наголошувала на тому, що української мови ніколи не існувало, а наші землі належать Київській Русі”, – зазначає СБУ.  

Під час обшуку за місцем проживання фігурантки вилучено мобільну та комп’ютерну техніку, яка, як зазначає спецслужба, містить докази її протиправної діяльності на шкоду державній безпеці України.

З огляду на наявність достатніх доказів фігурантці повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених: ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади); ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Наразі досудове розслідування завершено, обвинувальний акт скеровано до суду.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!