ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Полтавщині судитимуть двох пропагандистів, які закликали приєднати Україну до Росії

Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомила про підозру в скоєнні злочинів проти основ національної безпеки двом проросійським пропагандистам з Полтавщини, які поширювали в соцмережах проросійські наративи. 

Матеріали досудового розслідування щодо фігурантів скеровано до суду, повідомляє Управління СБУ в Полтавській області.

Так, мешканець Лубенського району на своїй сторінці в одній із заборонених соцмереж публікував дописи із закликами до силового усунення вищого керівництва держави та приєднання України до Росії. 

“Він виправдовував збройну агресію РФ проти України та глорифікував учасників т.зв. “сво”. У своїх публікаціях фігурант поширював тези російської пропаганди про перебіг військових дій на території України та чергові фейки про звірства, вчинені українськими військовими”, – повідомляє СБУ.

Інший фігурант – мешканець Полтавського району, закликав в інтернеті до силового захоплення влади та знищення вищого керівництва держави. Він також поширював російські наративи та заперечував збройну агресію РФ проти України, зазначає спецслужба.

Фігурантам повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 і ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади); ч. 1 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 2 і ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Фігурантам загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Liked the article?
Help us be even more cool!