ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Тернопільщині виходять друком лише чотири районні газети

29.04.2024, 18:00
Ірина Небесна

Із 17 районних газет, що раніше виходили на Тернопільщині, за останні роки залишилося лише чотири. Про це регіональній представниці ІМІ розповіла заступниця голови правління громадської організації “Тернопільський прес-клуб” Тетяна Тарасенко.

За її словами, наразі виходять такі “районки”, що їх тепер називають гіперлокальними медіа: двічі на місяць – “Галицький вісник плюс” (м. Борщів) і “Зборівська дзвіниця”, щотижня – “Новини Шумщини” (сайт “Шумськ Info”). Також щотижня виходить чортківський “Голос народу” (сайт “Чортків.City”), про що представниці ІМІ розповів головний редактор видання Любомир Габруський.

“Раніше було 17 районок – скільки й районів (тепер у регіоні три райони. – Авт.). Однак, відколи почалося роздержавлення та навіть ще до нього, першою зникла газета Тернопільського району “Подільське слово”. За всіх не скажу, але з початком війни зникли підволочиська, збаразька, теребовлянська, кременецька, заліщицька, бучацька газети…” – розповіла Тетяна Тарасенко.

Проте деякі газети, які перестали виходити друком, продовжують працювати в онлайн-форматі. Серед них, зокрема, “Голос Лановеччини” (сайт “LanNews”), кременецька “Діалог” (сайт “Кременець. City”). 

У грудні колектив теребовлянської “Волі” також оголосив, що газета більше не виходитиме друком, однак новини публікують на сторінці у фейсбуці. У такому самому форматі працює Береж.Інфо (Бережанський інформаційний портал) – всі важливі новини міста та країни публікують у фейсбуці.

Як уточнила пані Тарасенко, з обласних газет лише в онлайн-форматі тепер працюють “Номер один”, “Наш день”, “Місто”, “Ровесник”. Також перестала виходити друком “Нова тернопільська газета”, повідомила регіональній представниці ІМІ головна редакторка видання Іванна Гошій. 

У друкованому вигляді виходять “Свобода”, RIA+, “Вільне життя” та “Сільський господар”, остання позиціює себе як “всеукраїнська громадсько-політична газета”.

Раніше ІМІ писав, як гіперлокальні медіа Тернопільщини шукають методи, щоб втриматися на плаву під час повномасштабного вторгнення: хтось шукає спонсорів, хтось освоює соцмережі, хтось ухвалив рішення відмовитися від друкованої версії та перейшов в онлайн.

Liked the article?
Help us be even more cool!