ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На війні загинув військовий та колишній медійник Олександр Машлай

08.05.2024, 13:04
Мая Голуб
Олександр Машлай. Фото – фейсбук Ігор Гошовський
Олександр Машлай. Фото – фейсбук Ігор Гошовський

На Aвдіївському напрямку загинув військовослужбовець Олександр Машлай, який тривалий час був головним редактором громадсько-політичної газети, а згодом журналу “Правий поступ”. 

Про загибель Олександра повідомив його брат Ігор Гошовський на своїй Facebook-сторінці.

Олександр Машлай загинув 7 травня 2024 року. Він був у 25 окремому штурмовому батальйоні та брав участь у наступі під Роботиним улітку минулого року, з жовтня весь час без ротації обороняв Авдіївський коксохімічний завод, а потім Бердичі. 

Із 2005 року Олександр Машлай був членом громадської організації “Національний Альянс”.

Громадсько-політичне видання “Правий поступ” випускали орієнтовно з 2005 до 2010 року, повідомив у коментарі представниці Інституту масової інформації у Волинській області народний депутат та ексголова Національного Альянсу Ігор Гузь.

“Було орієнтовно 10 номерів газети “Правий поступ”, а потім з ініціативи Олександра було переформатовано на журнал. Є видання навіть у PDF-форматі збережені. Журнал був глянцевий. Це було цікаве видання, але з різних причин не виходило далі, ніж 20 номерів”, – розповів він.

Деякі зі збережених номерів можна переглянути на сайті “Чтиво”. Це було видання націоналістичного спрямування. Наприклад, один з номерів у 2010 році був про Романа Шухевича.

Також Ігор Гузь додав, що Олександр Машлай був дуже хорошим макетувальником. Він дуже багатьом виданням допомагав у цьому напрямі.

З його слів, він також працював фрилансером та надавав послуги з макетування, графічного оформлення газет і різних видань. 

На сторінці “Пласт Волині” у Facebook зазначили, що на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Олександр Машлай зголосився до війська. На фронті – як молодший сержант у складі 25 окремого штурмового батальйону 47 окремої механізованої бригади “Маґура” Збройних сил України, де працював над забезпеченням звʼязку. Був автором-розробником шеврона свого батальйону. 

Співорганізатором та постійним членом оргкомітету фестивалю “Бандерштат” у Луцьку.

Загинув під час бойового завдання поблизу селища Желанне Очеретинської селищної громади Покровського району Донецької області.

В Олександра залишилася дружина та двоє синів.

За даними ІМІ, Олександр Машлай став 80-м медійником, який загинув унаслідок повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Інститут масової інформації веде моніторинг злочинів Росії проти медіа та журналістів в Україні. За два роки та два місяці з початку повномасштабного вторгнення Росія скоїла 589 злочинів проти журналістів та медіа в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!