ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада назвала помилки, яких найчастіше припускаються під час реєстрації онлайн-медіа

04.07.2023, 16:19
Фото – theasian.asia
Фото – theasian.asia

Понад 80% усіх заяв і документів щодо реєстрації суб’єктів у сфері медіа надходять до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з помилками. Регулятор підготував пояснення, які помилки є найпоширенішими і як заповнювати документи правильно, повідомляється на сайті Нацради.

Так, найпоширеніші помилки стосуються контактних даних, підпису, надання копій свідоцтва про державну реєстрацію і підтвердження про сплату реєстраційного збору, недотримання форми заяви тощо.

Нацрада просить заявників уважніше ставитися до заповнення заяв. Адже, зазначає регулятор, часто подані документи містять дрібні похибки, наприклад пропущені літери у назві суб’єкта або ж некоректно написане місце розташування (адреса) суб’єкта. Також поширена помилка – не повністю заповнена заява. 

Нацрада зазначає, що під час затвердження форм заяв намагалася максимально спростити їх. Для цього в них додатково розміщено короткі пояснення, які мають підказувати, що писати в окремі пункти.

Регулятор нагадує, що після отримання заяви Нацрада повідомляє заявнику реєстраційний номер поданої заяви і дату отримання заяви. У разі невідповідності поданої заяви і документів чинним нормативно-правовим актам заява не реєструється, про що заявнику надсилається повідомлення протягом трьох робочих днів.

Після ухвалення Національною радою рішення щодо реєстрації суб’єкта у сфері медіа або внесення змін до реєстру, Національна рада надсилає повідомлення суб’єктам про здійснення певних реєстраційних дій і присвоєння ідентифікатора.

Нацрада підготувала інфографіку щодо правильного подання документів, щоб вони успішно пройшли етап перевірки.

Як повідомляв ІМІ, у травні 2023 року Нацрада запустила механізм реєстрації онлайн-медіа.

Закон "Про медіа" набрав чинності 31 березня 2023 року. Законопроєкт суттєво розширює повноваження Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Зокрема, регулятор реєструватиме онлайн-видання та друковані медіа.

У червні Нацрада вже зареєструвала перші онлайн-медіа.

Liked the article?
Help us be even more cool!